UFC

Khabibov otac hospitaliziran zbog upale pluća

Abdulmanap Nurmagomedov, Javier Mendez i Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Otac Khabiba Nurmagomedova, 57-godišnji Abdulmanap Nurmagomedov, hospitaliziran je u Mahačkali. Informacije govore kako se radi o upali pluća, ali je također testiran na koronavirus i trenutno se čekaju rezultati.

Kako obavještavaju ruski mediji, Abdulmanap se posljednja dva dana nije osjećao dobro, no odbijao je posjet bolnici sve dok ga braća nisu uspjeli nagovoriti. Kad je došao ui Mahačkalu, hitno je hospitaliziran zbog upale pluća te je testiran na koronavirus. Neke informacije govore kako se rezultati još čekaju, dok su neki prenijeli da je vjerojatno riječ o običnoj gripi.

Abdulmanap je ovih dana radio na uređenju parka u mjestu gdje obitelj Nurmagomedov živi. Njegov prijatelj, sportski komentator Ramazan Rabadanov, za medije je otkrio što se točno dogodilo.

"Gotovo je dovršio uređenje parka. Iznio je smeće i zasadio novo drveće, a stavio je i ove klupe uz prolaze. Jučer nije došao u park, no nadam se da ga upala pluća neće jače pogoditi i da ćemo ga uskoro ponovno vidjeti tamo", bila je prva izjava Rabadanova, da bi kasnije za druge medije još dodao:

"Abdulmanap je u Mahačkali. Razbolio se u planinama. Dva dana je normalno hodao dok ga braća nisu nagovorili na odlazak liječniku. Koronavirus mu nije potvrđen nego se sumnja na gripu, ali nitko ga ne smije posjetiti."

Prema informacijama istog medija, bolesno je i nekoliko boraca. Najpoznatiji od njih je Khabibov mentor Shamil Zavurov, borac protiv kojeg se krajem prošle godine borio Ivica Trušček. Iako koronavirus nije potvrđen, sumnja je u ovo vrijeme svakako opravdana. Isti još nije napao Dagestan u nekim ozbiljnijim brojkama, no isto tako Rusija širenje još uvijek nije dovela pod kontrolu.

Khabib Nurmagomedov i obitelj su prije dva dana započeli s ovogodišnjim Ramazanom, što je između ostalog razloga zašto se njegov nastup u Octagonu ne može očekivati prije kasnog ljeta ili rane jeseni.

Linker
20. travanj 2024 04:02