UFC

Khabibov otac ima protivnika za Conora: 'Taj momak će ga prebiti u borbi na nogama'

Abdulmanap Nurmagomedov i Conor McGregor
 screenshot/Youtube
Abdulmanap Nurmagomedov odlučio je prokomentirati plan povratka borbama koji je tijekom prošlog tjedna iznio Conor McGregor. Otac Khabiba Nurmagomedova smatra kako ima savršenog protivnika za Irca, a odmah je iznio i prognozu kako bi borba završila.

"18. siječnja Notorious Conor McGregor se vraća i počinje moje vrijeme. Nakon toga se namjeravam boriti protiv pobjednika borbe Natea Diaza i Jorgea Masvidala. Imam povijest s Nateom Diazom i mislim kako će pobijediti u ovoj borbi što bi stvorilo podlogu za našu trilogiju. Nakon te borbe tražit ću borbu u Moskvi, ona će biti protiv pobjednika borbe Tonyja Fergusona i Khabiba Nurmagomedova. To je borba koju želimo i želimo da se održi u Moskvi", rekao je u četvrtak Conor McGregor, tijekom druženja s medijima u Moskvi. Tim putem je potvrdio kako mu je borba u Rusiji velika želja i zapravo glavni plan, no da prije toga ima želju odraditi druga dva posla, koja je u svojoj izjavi i naveo.

Iako je Conor svojim istupom jasno otkrio kako mu Khabib Nurmagomedov nije odmah u planu, otac UFC-ovog prvaka lake kategorije nije mogao da ne reagira. Abdulmanap Nurmagomedov odlučio je svoje mišljenje o cijeloj situaciji iznijeti na društvenim mrežama, uz fotografiju iz prošlogodišnje borbe njegovog sina i velike irske zvijezde.

"Dajte Conora Islamu Makhachevu. Imam drugačije planove što napraviti s njim. Za sve ove godine tijekom kojim sam rekao što ću napraviti te sam to i napravio", napisao je Abdulmanap Nurmagomedov na Instagramu, gdje ga prati gotovo 700 tisuća ljudi. Nakon toga je dodao prognozu kako bi se ta borba odvila:

"Prva runda donijela bi borbu na podu. Druga runda bi donijela mješovitu borbu, dok bismo ga u trećoj prebili na nogama."

Islam Makhachev u dosadašnjoj je karijeri upisao 18 pobjeda i samo jedan poraz. Kao UFC borac je trenutno na 7-1 i u nizu od šest pobjeda. Poraz je doživio tek od Adriana Martinsa, nakon čega je krenuo u dominantnu seriju. Ove se godine borio dva puta te je savladao Armana Tsarukiyana i Davija Ramosa. Ovog borca Khabib već dugo naziva svojim nasljednikom i borcem koji će preuzeti tron nakon što ga on napusti. Na službenom poretku kategorije Makhachev se nalazi na po mnogima preniskom 15. mjestu.

Iz Eagles MMA tima već neko vrijeme pokušavaju Makhacheva ugurati u neke velike borbe, no čini se kako UFC još uvijek nije zainteresiran za tako nešto. Vjerojatno smatraju kako im je Khabib trenutno i više nego dovoljna zvijezda iz Dagestana, dok se Makhacheva u pozadini polako gradi. Prema rezultatima već je trebao ugovoriti borbu protiv nekog dokazanog Top 10 imena. Ipak, za sada se još nije borio niti protiv jednog rangiranog borca. Tako da su šanse da se susretne s McGregorom u ovom trenutku uistinu minimalne.

Linker
15. travanj 2024 22:16