UFC

Khabibov otac postavio uvjet za revanš s McGregorom, na potezu su UFC i Dana White!

 AFP/ Said Tsarnaev / Sputnik
Dana White želi gledati revanš Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova, Irac je otvoren za sve opcije, a što na cijelu situaciju kaže tim neporaženog prvaka?

McGregor se vratio nakon 15 mjeseci izbivanja i u glavnoj borbi UFC 246 priredbe za 40 sekundi zaustavio Donalda Cerronea koji je u Las Vegasu pao bez 'ispaljenog metka'.

Ova pobjeda irske zvijezde bila je u očima UFC-ovih čelnika preduvjet za veliki revanš s Khabibom. No hoće li se novi sudar slavnih rivala zaista i dogoditi, ovisit će o puno toga. Naravno, s jedne strane i o aktualnom prvaku te ljudima koji vode njegovu karijeru.

Nedavno je Nurmagomedov poručio Conoru da ne zaslužuje revanš, barem ne dok ne upiše 10 pobjeda zaredom, a sada se nakon trijumfalnog 'Notoriousovog' povratka s uvjetom oglasio Khabibov otac Abdulmanap.

Naime, Nurmagomedov stariji za novi spektakl koji bi uključivao njegovog sina i bivšeg dvostrukog prvaka traži čak 100 milijuna dolara!

"I nama je potrebna osveta protiv Conora, ali dajte nam 100 milijuna. Dajte nam taj iznos dan nakon borbe s Fergusonom. Zašto ne bismo u tom slučaju održali revanš? Tko zna, možda Dana White želi to ugovoriti (za taj iznos), njemu je potreban taj meč", riječi su Abdulmanapa koje prenosi Russia Today pozivajući se na RIA Novosti.

Podsjetimo, Khabib će iduću obranu titule imati protiv Tonyja Fergusona. Njihov meč zakazan je za UFC 249 priredbu koja se održava 18. travnja u Brooklynu. Nešto ranije bilo je govora o tome da bi McGregor mogao uskočiti kao zamjena ako netko od ove dvojice ponovno otkaže nastup.

Znači, Irac bi zaista mogao dobiti novu priliku. Bio bi to itekako isplativ poslovni potez. No što ako se meč Khabiba i Tonyja odvije prema planu? A s druge strane McGregor najavljuje aktivnu 2020. godinu?

Čekanje borbe za naslov u lakoj kategoriji u tom bi slučaju značilo i veliku pauzu ili neki meč između koji bi onda pak mogao, barem privremeno, bivšeg prvaka odvesti u nekom drugom smjeru. A McGregor ne skriva kako ga zanimaju i borci poput Kamarua Usmana i Jorgea Masvidala...

Previše je tu nagađanja, a samo će vrijeme pokazati što su nam UFC i glavni akteri ove priče smislili...

Linker
19. travanj 2024 15:46