UFC

Khabibov otac se javio iz bolnice, negativan je na koronavirus

Abdulmanap Nurmagomedov i Javier Mendez
 screenshot
Abdulmanap Nurmagomedov negativan je na koronavirusu, no unatoč tome još će neko vrijeme biti zadržan u bolnici u Mahačkali iz koje se kratko obratio medijima.

Jutros su razni mediji obavijestili kako je 57-godišnji otac UFC-ovog prvaka lake kategorije, Khabiba Nurmagomedova, hospitaliziran zbog simptoma upale pluća. Nakon što je Abdulmanap Nurmagomedov primljen u bolnicu odmah je testiran i na koronavirus, a pojavila se informacija kako je iste simptome imalo i nekoliko boraca iz njihove dvorane.

Rezultati testa su došli i pokazali su kako je osnivač Eagle MMA tima negativan na virus koji hara svijetom. No, u pitanju je gripa koja se proširila tako da će on još neko vrijeme ostati u bolnici. U istoj bolnici pregledan je i poznati borac Shamil Zavurov koji je poslan na kućnu njegu, budući da kod njega nije došlo do respiratornih problema.

"Osjećam se dobro, sve je u redu", kratko je Abdulmanap porukom javio ruskoj medijskoj agenciji TASS.

Oca UFC-ovog prvaka sad očekuje terapija, no svi se nadaju kako je u bolnicu došao dovoljno rano da ne bude ozbiljnijih posljedica. Njegov sin je prije dva dana krenuo s običajem Ramazana koji će trajati mjesec dana te zbog oporavka od kojeg će biti sposoban boriti se tek u rujnu ili listopadu. Očekuje se da mu protivnik bude pobjednik UFC 249 borbe između Tonyja Fergusona i Justina Gaethjea, koji će tim putem postati privremeni prvak.

Linker
23. travanj 2024 11:54