UFC

Khabibov sparing partner savladao Bektića, a sad ga čeka meč karijere

Dan Ige i Edson Barboza
 screenshot
Novu borbu na svoj program dobila je UFC-ova priredba koja će se održati 16. svibnja. Dan Ige krenut će po šestu pobjedu u nizu, a protivnik mu je pridošlica u perolaku kategoriju, legendarni brazilski udarač Edson Barboza.

28-godišnji Dan Ige (13-2, 5-1 UFC) trenutno se nalazi u sjajnoj formi. Nakon pobjede podijeljenom sudačkom odlukom, koju je u veljači ostvario nad Mirsadom Bektićem, ovaj borac s Havaja našao se po prvi put unutar službenog Top 15 poretka kategorije. Mnogi smatraju kako je sparing partner Khabiba Nurmagomedova zaslužio i bolji plasman, budući da mu je to bila peta pobjeda u nizu te da treba dobiti priliku napasti nekoga iz Top 10. Ipak, UFC matchmakeri s tim se nisu složili.

Umjesto toga, Ige će morati braniti svoj status protiv pridošlice u kategoriju. Radi se o Edsonu Barbozi (20-8, 14-8 UFC). Iskusni Brazilac odlučio se na promjenu težinske skupine nakon dva poraza u nizu, odnosno nakon samo jedne pobjede u posljednjih pet borbi. Time se udaljio od eventualnog napada na titulu, čemu je više puta dolazio blizu, no nikad nije uspio napraviti onaj posljednji potrebni korak. Novu priliku tražit će u novoj kategoriji i svakako će ga biti zanimljivo vidjeti protiv deset centimetara nižeg, ali vrlo eksplozinvog Igea.

Ova borba odlazi na program koji će u Jacksonvilleu predvoditi Alistair Overeem i Walt Harris.

Linker
16. travanj 2024 14:04