UFC

Khabibova poruka iz Dagestana: 'Sport ne može biti iznad životnih vrijednosti'

Khabib Nurmagomedov
 Instagram
Khabib Nurmagomedov smjestio se u Dagestanu gdje nastavlja s pripremama za okršaj protiv Tonyja Fergusona na UFC 249, čije održavanje 18. travnja još uvijek nije službeno potvrđeno.

UFC je potvrdio da je pronašao novu lokaciju za meč koji se trebao održati u Brooklynu, ali je zabranjen zbog širenja koronavirusa SAD-om. Predsjednik UFC-a Dana White rekao je da će učiniti sve da se borba održi prema planu na drugoj lokaciji, ali detalji još nisu objavljeni. Dok čeka novosti, Khabib se i dalje priprema za treću obranu pojasa i vjerojatno najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

Prvak lake kategorije prošlog se tjedna vratio u Rusiju iz SAD-a, gdje je odrađivao pripreme za meč, ali ih je zbog novih mjera i zabrana odlučio nastaviti u domovini.

Khabib je s fanovima podijelio snimke treninga na svom omiljenom mjestu u Dagestanu, gdje trči od svoje pete godine. Kao i mnoge MMA zvijezde, Khabib se uključio u akciju kojom sportaši širom svijeta mole fanove za odgovorno ponašanje tijekom trajanja svjetske krize uzrokovane širenjem koronavirusa.

"Kažu koronavirus... Sve je vrlo ozbiljno. Pazite na higijenu i budite oprezni. Brinite se za sebe i svoje obitelji. Pristupajte situaciji ozbiljno i bez podcjenjivanja", poručio je Khabib svojim fanovima na društvenim mrežama.

"Zdravlje je iznad svega. Sport ne može biti iznad životnih vrijednosti", dodao je Khabib.

Linker
14. travanj 2024 04:24