UFC

Khamzat Chimaev: 'U borbu protiv Meerschaerta ulazim s namjerom da ga ubijem'

Khamzat Chimaev
 screenshot
Khamzat Chimaev ima ubilački posložen mentalni sklop pred novu UFC borbu

Ovog vikenda pred nama je UFC program s nekoliko vrlo zanimljivih borbi. No, mnogima će najzanimljivija biti ona u kojoj će svoj treći UFC nastup upisati Khamzat Chimaev. Švedski borac je svojim nastupima na Fight Islandu zaintrigirao fanove, a izjavama izvan Octagona je također odradio dobar posao te je postao jedno od najspominjanijih imena u borilačkom sportu uopće.

Upravo iz tog razloga nije dugo čekao na idući nastup. Zapravo, ugovorio je dva. Prvo će se ovog vikenda boriti protiv Geralda Meersschaerta, a onda bi nakon mjesec dana trebao u Octagon protiv Demiana Maije. To je borba koju je od UFC-a zatražio, a oni su mu odlučili želju ispuniti. No, njegovom prvom protivniku se ne sviđa što je Chimaev ugovorio dvije borbe odjednom, odnosno to smatra nedostatkom poštovanja i porukom kako njegov poslodavac vjeruje da će on za švedsko-čečenskog borca biti lak posao.

"Ne znam zašto to smatra nedostatkom poštovanja, amaterski boksači imaju ugovoreno po pet ili šest borbi odjednom. Borit ću se sad i onda ponovno za mjesec dana. A već sam odradio dvije borbe u deset dana. Ne razumijem zašto se tako osjeća. No, on previše priča. Nije mi se svidjelo kad je rekao da mu ne pokazujem respekt. Samo sam rekao da ću ga razbiti", rekao je Chimaev medijima tijekom virtalnog druženja u srijedu.

Ipak, Chimaev smatra kako mu Gerald uistinu ne bi trebao stvarati nikakve probleme, odnosno da je samo jedna prepreka na njegovom putu prema titulama dvije UFC-ove divizije, što je odmah naveo kao svoj primarni cilj. Zapravo, smatra kako je za tako nešto već spreman, ali poštuje način na koji se to takvog statusa treba napredovati.

"Svuda sam bolji od njega. Bolji sam hrvač, bolji sam grappler i bolji sam udarač. Nitko me neće zaustaviti. Ne znam što će se dogoditi u subotu navečer, ali znam da ulazim u borbu s namjerom da ga ubijem. To je ono što znam i namjeravam, završiti ga svime što posjedujem", najavio je.

Za očekivati je da bi Chimaev, ako u ovoj borbi prođe bez ozljeda, trebao biti ugovoren za borbu protiv Maije na jednoj od prvih priredbi nakon što se UFC vrati s Fight Islanda.

Linker
18. travanj 2024 03:20