UFC

Kineskinja Weili Zhang otkrila kako je postala UFC izazivačica

Weili Zhang
Jedno od većih iznenađenja posljednjih mjeseci u UFC-u bila je objava kako će iduća protivnica Jessice Andrade biti Kineskinja Weili Zhang i to tako da će titulu napasti u svojoj domovini. Sad je otkrila kako je došlo do toga i zašto je baš ona postala izazivačica.

29-godišnja Weili Zhang (19-1, 3-0 UFC) vrlo brzo je postala cijenjena borkinja među kolegicama iz slamka divizije. To ne treba čuditi, budući da je sve tri svoje pobjede upisala uvjerljivo, a posebno je značajan trag ostavila nakon pobjede protiv Tecije Torres. Bilo je to početkom ožujka, nakon čega je odmah bila spremna uskočiti u iduću borbu. No, to nije bilo tako lako, ako je gledati po onome što je izjavila za kineske medije.

"Nakon moje UFC 235 borbe bila sam rangirana na sedmom mjestu. Samo dvije djevojke ispred mene bile su bez dogovorene borbe. To su bile Claudia Gadelha na petom mjestu i Joanna Jedrzejczyk na drugom. Bila sam uzbuđena boriti se protiv bilo koje je od njih, no obje su odbile borbu kad im je bila ponuđena", rekla je Zhang, koja će na kraju 31. kolovoza napasti titulu.

"Postojali su neki dalji pregovori i očekivala sam kako bih se na kraju trebala boriti protiv Alexe Grasso, da bi odjednom završila u borbi za titulu, nevjerojatno", dodala je.

Situacija je zapravo vrlo zanimljiva. Jessica Andrade se htjela što prije vratiti i boriti, no Rose Namajunas odlučila je uzeti pauzu, tako da je revanš otpao. Tatiana Suarez je legitimna izazivačica, no ona je ozlijeđena. Preostale djevojke rangirane bolje od Zhang dolaze iza poraza ili nisu spremne, tako da je na kraju prilika pripala njoj. A i UFC-u je to jako dobra prilika da se pokuša bolje prodati na najvećem sportskom tržištu na svijetu.

U međuvremenu bi se trebale neke stvari posložiti i za pretpostaviti je kako će se pobjednica ove borbe do kraja godine još jednom boriti. Protivnica bi najvjerojatnije bila gore spomenuta Tatiana Suarez.

Linker
14. travanj 2024 15:15