UFC

Kladionice u ponudu uvrstile meč Jones vs. Adesanya: Koeficijent se neće svidjeti 'Stylebenderu'

Israel Adesanya je spektakularnom pobjedom protiv Roberta Whittakera na UFC-u 243 zaslužio pravo prozvati koga god želi u ostatku UFC-og rostera. Majstor PR-a kakav jest, to je i učinio na bombastičan način najprije prozvavši Paula Costu, a zatim i neka druga imena. Vrlo brzo je iz njegovih usta izašlo i ono Jona Jonesa, vjerojatno najvećeg MMA borca svih vremena i kralja više kategorije.

Njih dvojica uspoređivani su još otkako je Adesanya odradio svoju prvu UFC borbu, a s vremenom je došlo do toga da ih fanovi žele vidjeti u međusobnoj borbi. Posebno nakon što je postalo jasno koliko je Adesanya dobar borac. On je svoju priliku za odgovoriti na Jonesove povremene provokacije našao tijekom gostovanja u showu Ariela Helwanija na ESPN-u.

"Taj tip me pokušava isprovocirati. No, nisam glup. Prebit ću ga kad dođe vrijeme da se borimo. No, sad moram prvo obaviti svoj posao. Moram braniti pojas jer ovdje imam još tri ili četiri ubojice koje trebam riješiti. Nakon toga ću se podići u višu kategoriju. Svima sam pokazao na koji način to radim i mogu vam najaviti kad ću se boriti protiv Jonesa. 2021. godina, Raiders Stadion, Las Vegas. On sad kontrira samom sebi. Govorio je kako ne mora ići u tešku kategoriju i zvao je Cormiera sebi. Sad kad Cormier odlazi u mirovinu, on odjednom odlazi u tešku?", rekao je Jones.

A kladionice su vrlo brzo ovaj meč uvrstile u svoju ponudu iako u ovom trenutku nije niti blizu realizacije. No, svakako je zanimljivo vidjeti tko je favorit u očima "bookmakera". Adesanyi se zasigurno neće svidjeti ono što su za sada ponudile kladioničarske kuće jer mu u eventualnom srazu s "Bonesom" ne daju apsolutno nikakve šanse.

Pa je tako trenutačna kvota na slavlje Jonesa 1.18, što pokazuje da je prvak u poluteškoj kategoriji veliki favorit u ovom meču. Koeficijent na pobjedu nigerijsko-novozelandskog nokautera je čak 4.75. To ga čini priličnim "underdogom", ali možda i vrlo dobrom okladom za one koji vjeruju da bi mogao iznenaditi Amerikanaca.

Jon Jones vs. Israel Adesanya 1.18 - 4.75

Linker
20. travanj 2024 03:22