UFC

Koliko je UFC platio borcima za otkazani event u Londonu? Helwani saznao da neki baš i nisu oduševljeni

Dana White
 Screenshot (YouTube)
UFC-ovo odgađanje eventa zbog koronavirusa započelo je s Fight Night 171 priredbom koja se trebala 21. ožujka održati u londonskoj O2 areni. Bila je to vijest koja je razočarala mnoge, a neke je borce tamo negdje početkom travnja malo oraspoložila informacija da će UFC isplatiti sve one koji su ostali bez nastupa. No, prema saznanjima Ariela Helwanija ta priča nije baš toliko idilična...

Ako su informacije do kojih je došao najpoznatiji MMA novinar točne, onda se može pretpostaviti da je jedan dio boraca sretan, a drugi dio možda i razočaran zbog načina na koji je UFC odlučio riješiti ovu situaciju.

"Rečeno mi je da borci s londonskog 'carda' nisu primili više od 20 tisuća dolara. Kao što možete pretpostaviti, dio onih koji su inače bolje plaćeni nije baš zadovoljan tim iznosom, dok su drugi sretni što su barem nešto dobili", napisao je Helwani u svojoj kolumni za ESPN.

Iako je neko vrijeme kružila informacija da će UFC isplatiti borcima one osnovne zagarantirane iznose, treba istaknuti kako najjača svjetska MMA promocija nije nikada službeno izašla u javnost s takvim informacijama. Da budemo precizniji, čitavu priču o isplatama pokrenuli su sami borci koji su se preko društvenih mreža i medija počeli zahvaljivati svom poslodavcu.

Podsjetimo, UFC Fight Night 171 trebali su u Londonu predvoditi Tyron Woodley i Leon Edwards.

Linker
24. travanj 2024 06:01