UFC

Komisija odobrila UFC-u čak devet priredbi idućeg mjeseca

Cormier vs. Miočić
 screenshot/YouTube
Mjesec kolovoz trebao bi itekako usrećiti fanove onoga što nudi najveća svjetska MMA promocija

UFC je prije nekoliko dana komisiji savezne države Nevade podnio zahtjev za održavanje devet priredbi tijekom mjeseca kolovoza, koje bi sve trebao ugostiti njihov APEX kompleks u Las Vegasu. Sad je potvrđeno kako će se iste održati, buduću da je komisija dala dozvolu za to.

Možda vam se broj na prvu čini uistinu ogroman, no kad se pogleda o čemu je riječ su neke stvari jasnije. Naime, među tih devet priredbi nalazi se jedna UFC PPV priredba, četiri iz Fight Night serije te četiri epizode četvrte sezone Contender Seriesa. Budući da se isti emitira uživo, on se također službeno vodi kao zasebna MMA priredba.

U središtu pozornosti svakako će biti UFC 252, kojeg će 15. kolovoza predvoditi zapravo najintrigantnija nadolazeća UFC borba, treći međusobni ogled Stipe Miočića i Daniela Cormiera, s pojasom prvaka teške kategorije kao glavnim ulogom. Oko te borbe i te priredbe bi se trebao graditi sav ostatak mjeseca.

Ukratko, UFC će biti zaposlen svake subote u kolovozu, krenuvši s prvim danom istog, kad će Fight Night predvoditi borba Holly Holm i Irene Aldane. Glavna borba priredbe tjedan dana kasnije još uvijek nije potvrđena, no govori se kako će to biti teškaši Derrick Lewis i Aleksei Oleinik. Tjedan iza toga slijedi već spomenuta velika priredba, dok su se za 22. kolovoza tek krenule ugovarati prve borbe. Kako stvari trenutno stoje, posljednju priredbu u tom mjesecu trebali bi predvoditi Zabit Magomedsharipov i Yair Rodriguez.

Četvrta sezona Contender Seriesa kreće 4. kolovoza te će se održavati idućih devet utoraka u nizu.

UFC će srpanj provesti na Yas otoku u Abu Dhabiju, gdje je izgrađen Fight Island kompleks te gdje će se održati četiri priredbe. Sve će krenuti 12. srpnja s UFC 251 priredbom, dok će u dva tjedna nakon toga biti održana još tri Fight Nighta. MMA akcije neće nedostajati.

Linker
16. travanj 2024 20:53