Kraj karijere objavio borac koji je ostavio posao u kafiću da bi se borio protiv Cormiera!

UFC veteran Patrick Cummins je odlučio objesiti rukavice jednom za svagda u 39. godini života! Na službenom Instagram profilu je u utorak najavio kraj MMA karijere.

Ovaj vrlo zanimljiv borac je svoju UFC priču započeo 2014. godine, a kraj je dočekao s tri uzastopna poraza. U posljednjem meču, u svibnju ove godine, je poražen prekidom od Eda Hermana. Prije toga je "stradao" od Cirkunova i Andersona što ga je očito u konačnici natjeralo na razmišljanje o mirovini.

Ukupno će MMA karijeru zaključiti s 10 pobjeda i 7 poraza, a Octagon napustiti sa 6 pobjeda i 7 poraza. Najveća slavlja su mu svakako ona protiv Jana Blachowicza, Giana Villantea i Rafaela Cavalcantea.

Cummins je postao poznat i po načinu na koji je završio u elitnoj promociji. Kao MMA borac, koji je do tada imao tek 4-0 u profi karijeri, bio je prisiljen raditi i u lokalnom kafiću kao konobar. Kako je UFC ostao bez Rashada Evansa, koji se trebao boriti protiv Daniela Cormiera na UFC-u 170, morali su potražiti rješenje u zadnji čas. Nakon nekoliko propalih opcija jer nitko nije htio u kavez s DC-jem, UFC-ovi "matchmakeri" su postali očajni. Cummins je dobio poziv svog agenta i bez previše razmišljanja je prihvatio dvoboj protiv DC-ja, koji je u konačnici izgubio prekidom u prvoj rundi. Ali je pritom izborio dugoročni ugovor s elitnom promocijom.

MMA fanovi će ga pamtiti kao izuzetno zanimljivog borca, ne previše atraktivnog stila, ali izuzetno životopisnog imidža. Vrlo zanimljiva je bila i poruka koju je poslao svojim fanovima povodom odlaska u mirovinu. Možete je pronaći u nastavku članka.

View this post on Instagram

I’ve given the idea of retirement a lot of careful consideration over the past 6 months. Today is the day that I officially say goodbye to my 20+ year long career as an athlete. It’s not an easy decision to make especially when a competitive life is all I’ve ever known. I’m not quite sure what the next chapter will be titled, but I know one thing for certain. I won’t spend any more time involved in something that my heart isn’t 100% into. I spent over year in the UFC where that was the case but I wasn’t completely aware of it. Turns out that’s probably one of the hardest places to go through the motions. Live and learn. I want to thank my friends, family, loved ones, coaches, sponsors and training partners who’ve had a hand in shaping me over the years. You all know who you are and I love you. One group of people I’ve left out is my fans. I’ve been able to do extraordinary things with your moral support. In good times and especially bad, many of you have reached out with motivation or praise over the years that I could never understand. For that, I thank you all from the bottom of my heart. I don’t think anyone can look back at their career and be completely satisfied with it, but one thing I wouldn’t change for anything is the unique group of amazing fans I’ve managed to curate. I love you all too. Thank you!! Cheers Last but not least all the photos and videos here are from the best in the business and my dear friends since day one. The lovely @allelbows and handsomely mustached @e_casey_leydon Link to the rest of the video is in the bio

A post shared by Patrick Durkin Cummins (@officialdurkin) on

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!