UFC

Ladd se vraća protiv bivše izazivačice, Gadelha protiv ljubimice Dane Whitea

Aspen Ladd i Claudia Gadelha
 Instagram
UFC je potvrdio kako će svoj sedmi event na glavnom ESPN kanalu održati početkom prosinca u Washington DC-u, a za početak su potvrđene dvije borbe. U bantam kategoriji borit će se Aspen Ladd i Yana Kunitskaya, dok Claudiju Gadelhu čeka nova borba slamka kategorije protiv ljubimice Dane Whitea, Cynthije Calvillo.

UFC se u američku metropolu vraća 7. prosinca, šest i pol godina nakon što su tamo posljednji put održali priredbu. Bila je to priredba koju je Demetrious Johnson predvodio protiv Johna Morage. Ne zna se zbog čega je UFC toliko dugo čekao s povratkom u grad gdje su organizirali priredbu tri godine za redom, no ovog puta tamo odlaze s programom koji će se prenositi na glavnom kanalu ESPN televizije.

Za početak su potvrđene dvije borbe, obje u ženskoj konkurenciji. Nakon poraza od Germaine de Randamie, kojom je ostala bez prilike već sad napasti titulu, talentirana Aspen Ladd (8-1, 3-1 UFC) borit će se protiv bivše izazivačice perolake kategorije i također bivše Invicta prvakinje bantam kategorije, Yane Kunitskaye (12-4, 2-1 UFC). Ona je nakon poraza od Cris Cyborg upisala pobjede nad Linom Lansberg i Marion Reneau, čime se predstavila kao borkinja koja ima šanse za mjesto u vrhu sebi nominalne kategorije. Na poretku kategorije Kunitskaya se nalazi na osmom mjestu, dok je Ladd tri mjesta plasirana bolje od njega.

Svoju drugu ovogodišnju borbu odradit će Claudia Gadelha (17-4, 6-4 UFC). Bivša izazivačica i jedna od najpopularnijih borkinja svijeta tražit će povratak prema vrhu preko borkinje koja je poznata kao velika ljubimica predsjednika UFC-a, Dane White. Radi se o Cynthiji Calvillo (8-1, 5-1 UFC). Ona se nakon suspenzije zbog korištenja marihuane vratila pobjedama nad Polianom Botelho i Cortney Casey. Na poretku slamka kategorije Gadelha je peta, dok se Calvillo nalazi na 11. mjestu.

Linker
21. travanj 2024 21:58