UFC

Latifi iznenadio Derricka Lewisa: 'Zašto si izabrao baš najvećeg tipa u diviziji?'

Derrick Lewis
 Screenshot/Youtube
UFC-ov teškaš Derrick Lewis iznenađen je što je Ilir Latifi odlučio doći u višu kategoriju i prihvatiti meč protiv njega. Latifi (14-7 MMA, 7-5 UFC) i Lewis (22-7 MMA, 13-5 UFC) imaju zakazan meč na UFC 247 u Houstonu 8. veljače. 

Bivši izazivač u teškoj kategoriji u razgovoru s novinarima je rekao da se čudi Latifijevoj odluci te da bi prije očekivao njegov prelazak u nižu kategoriju nego u tešku.

"Zbilja me iznenadilo što su izabrali Latifija za moj meč. Malen je za teškaša, trebao se radije spustiti kategoriju niže umjesto da dolazi u tešku", rekao je Lewis i dodao:

"Čuo sam da me prozivao, da se želio boriti sa mnom. Iznenadilo me što je baš želio izabrati najvećeg tipa u diviziji. Znam da je eksplozivan tip, mislim da je hrvač. Mislim da neće biti ništa drugačiji od ostalih".

Latifi je u posljednjih godinu dana upisao dva poraza, odlukom sudaca protiv Coreyja Andersona i nokautom od Volkana Oezdemira prošlog kolovoza, a u listopadu je najavio prelazak u tešku kategoriju. Lewis je nakon impresivne serije pobjeda izgubio borbu za pojas prije godinu dana protiv Daniela Cormiera, a zatim izgubio prekidom od Juniora dos Santosa. Prije mjesec i pol dana podijeljenom odlukom sudaca pobijedio je Blagoja Ivanova na UFC 244.

Linker
19. travanj 2024 23:02