UFC

Latifi objasnio prelazak u tešku, oduševljen je 'spektakularnim i neočekivanim' protivnikom

 Screenshot (YouTube, UFC)
Ilir Latifi od sutra će i službeno postati borac UFC-ove teške kategorije, a on smatra kako itekako ima što ponuditi u 'kraljevskoj diviziji' i to već svojom prvom borbom, u kojoj ga čeka Derrick Lewis.

Nakon šest i pol godina u promociji, tijekom kojih je nastupao u poluteškoj kategoriji, Ilir Latifi (14-7, 7-5 UFC) od sutra je teškaš. Dva poraza u posljednja dva nastupa udaljili su ga od vrha kategorije gdje se dugo nalazio u Top 10 i s 36 godina na leđima odlučio je promijeniti diviziju. Zapravo, odlučio je prestati skidati kilograme.

"Teška kategorija mi je uvijek bila mogućnost, posebno jer mi je kroz godine skidanje kilograma bilo sve teže. Uvijek sam išao na skidanje velikog broja kilograma, no posljednjih nekoliko borbi je to ostavljala traga na mom tijelu. Odluka je zbog toga i donesena, moraš slušati što ti tijelo govori", rekao je Latifi u razgovoru za UFC-ovu službeno web stranicu.

Neke borbe za zagrijavanje nema. Odmah ide na Derricka Lewisa, bivšeg izazivača koji se nalazi u nizu od dvije pobjede. Koliko god da je to veliki izazov, isto tako je i prilika za Ilira da u slučaju pobjede odmah uskoči među teškašku elitu.

"Uvijek sam se htio boriti protiv najboljih pa sam to i radio u poluteškoj kategoriji. Drago mi je što sam promjenom divizije uspio odmah upasti u spektakularnu borbu. Jedan od najmanjih poluteškaša protiv jednog od najvećih teškaša. Zašto ne? To je ono što bi ovaj sport trebao biti, spektakularna i neočekivana uparivanja", rekao je prije nego je malo detaljnije objasnio svoje ambicije:

"Imam puno prednosti u tome što ne moram skidati kilograme, no činjenica je da se borim protiv većih boraca. Oni udaraju jako i isto tako Derrick Lewis nije šala. No, on isto tako sve što ima nalazi se u njegovim udarcima. Ima tu pozitivnog i negativnog u tome svemu, samo treba sve posložiti na pravi način. Imam što ponuditi ovdje, a već pobjedom protiv Lewisa mogu skočiti visoko u poretku. Ta pobjeda bila bi sjajna stvar."

Ova borba teške kategorije otvorit će glavni program UFC 247 priredbe.

Linker
25. travanj 2024 06:20