UFC

Legendarni UFC-ov 'brawler' u prosincu se oprošta od promocije, a nagodinu završava karijeru

Carlos Condit vs. Thiago Alves
Nakon 26 borbi u najvećoj svjetskoj MMA promociji, ona koju će u prosincu odraditi na UFC on EPSN 7 priredbi, trebala bi zapravo predstavljati posljednji ulazak u Octagon za jednog od najvećih UFC 'brawlera', bivšeg izazivača velter kategorije, Thiaga 'Pitbulla' Alvesa.

36-godišnji Thiago Alves jedan je od onih pravih UFC-ovih ratnika, borac za kojeg imamo dojam kako je oduvijek tu i kako će nas vjerojatno svojim nastupima još dugo u budućnost zabavljati. No, to zapravo nije tako. Nakon brojnih ratova koje je ovaj Brazilac s američkom adresom prošao, došlo je vrijeme da svom tijelu da zasluženi odmor.

Ipak, prije toga bivšeg izazivača, koji se na legendarnoj UFC 100 priredbi borio protiv Georgesa St-Pierrea, čeka još jedan potencijalni rat. Na UFC on ESPN 7 priredbi, koja se 7. prosinca održava u Washington D.C.-ju, borit će se protiv Tima Meansa. Radi se o posljednjoj borbi na njegovom ugovoru.

"Hajdemo vidjeti tko će me više platiti da bih se borio i 2020. godine, koja će biti moja posljednje natjecateljska godina. U prvoj polovici 2020. godine otvaram svoju ATT dvoranu, a već sad sam jedan od ATT trenera. Osim toga, pristupio sam policiji na južnoj Floridi, gdje ću obučavati svoje braću i sestre da budu efektniji u direktnoj borbi", izjavio je Alves u razgovoru za MMA Fighting.

Pretpostavlja se kako će UFC svojoj ikoni predložiti odlazak uz lakše borbe u nekoj drugoj promociji i da će tako susret s Meansom svakako biti njegov labuđi pjev u borilištu gdje ga fanovi prate još od 2005. godine. Svoju UFC karijeru započeo je sa sama dva trijumfa u prve četiri borbe, da bi nakon toga ušao u seriju od sedam pobjeda koja ga je dovela do napada na titulu. Velikom GSP-u ipak nije uspio zaprijetiti, a do nove potencijalne prilike za napad na vrh više nije uspio doći. Ukupno je u karijeri upisao 23 pobjeda i 14 poraza, od čega je kao UFC borac na omjeru 15-11.

Linker
24. travanj 2024 18:23