UFC

Luđa od Cerronea! UFC-ova borkinja postaje prva u povijesti sa šest borbi u 11 mjeseci razmaka

Angela Hill
 screenshot
Angela Hill pristala je uskočiti u borbu protiv Lome Lookboonme koja se održava 22. veljače u novozelandskom Aucklandu. Time bi trebala postati prva borkinja ili borac u UFC povijesti sa šest borbi unutar jedne godine razmaka. Zapravo, ona će ih odraditi u samo 11 mjeseci.

Nakon što je 25. siječnja na UFC Fight Nightu u Raleighu savladala Hannah Ciffers, Angela Hill upitana je od strane Daniela Cormiera kad ćemo ju ponovno moći vidjeti u Octagonu i ima li neku želju po pitanju protivnice.

"Sve ovisi o tome kad će se netko ozlijediti", rekla je Angela uz osmijeh i nije se šalila. 23. ožujka prošle godine krenuo je njen niz nastupa gdje je pobjeda nad Ciffers bio njen peti ulazak u Octagon tijekom tog razdoblja. Tri puta od tih pet uskočila je kao zamjena. Sad će to napraviti i četvrti put te tako nastupiti šesti put u razmaku od samo 11 mjeseci.

Naime, Loma Lookboonmee i Hannah Goldy trebale su se boriti na UFC Fight Night 168 priredbi koja se održava 22. veljače u Aucklandu. No, Goldy je ovih dana otkazala borbu zbog ozljede, a UFC je znao koga u tom slučaju treba nazvati. Hill je bez previše razmišljanja prihvatila taj poziv te odlazi na svoju prvu borbu izvan američkog kontinenta.

Hill će time postati i borkinja s najviše borbi u UFC povijesti. Bit će joj to 14. nastup u vrlo zanimljivo izgrađenoj UFC karijeri. Naime, 2014. godine postala je dio 20. sezone Ultimate Fightera nakon tek jedna profesionalne MMA borbe i to uskočivši kao zamjena nakon što je nastup otkazala Claudia Gadelha. Kao 16. postavljena borkinja odmah je eliminirana od Carle Esparze, no UFC joj je dao priliku.

Ipak, nakon dva poraza u prve tri borbe dobila je otkaz, no nije se predavala. Otišla je u Invictu, gdje je 2016. godine nastupila četiri puta izborivši napad na titulu, istu osvojivši, a onda je jednom i obranivši. UFC-u nije ostavila izbora nego da je pozovu nazad, gdje je nastavila svoju karijeru. Do sada je u Octagonu upisala šest pobjeda i sedam poraza, no slavila je u tri od posljednje četiri borbe. Ipak, još uvijek nedovoljno za mjesto na službenom rankingu slamka kategorije, ali njoj se ne žuri. Posljednjim nastupima pokazala je kako osim što često nastupa također i konstantno napreduje. UFC za nju sigurno ima planove, ali i način kako joj se odužiti što je uvijek spreman spasiti borbu nakon što neka borkinja odustane.

Linker
19. travanj 2024 11:20