UFC

Luke Rockhold ne završava karijeru, zainteresiran za revanš protiv Weidmana

Luke Rockhold
 screenshot/YouTube
Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije, Luke Rockhold, donio je odluku kako će nastaviti karijeru

Više od godine dana moralo je proći da Luke Rockhold napokon prelomi i donese odluku o nastavku svoje borilačke karijere. Naime, nakon prošlogodišnjeg poraza od Jana Blachowicza, Rockhold je rekao kako nije siguran hoće li više ikad ući u borilište, a neko ga vrijeme nije bilo niti u dvorani. Danas, kad su mu se neke stvari posložile i nakon što je u pripremama Daniela Cormiera za borbu protiv Stipe Miočića ponovno osjetio draž sporta, donio je odluku vratiti se te je zatražio borbu već ove godine.

Otkrio je to ESPN, koji je Lukea pitao zašto je nakon borbe protiv Blachowicza rekao gore navedenu izjavu.

"Tog trenutka tako sam se osjećao", rekao je Luke.

On je slavio u samo jednoj od posljednje četiri borbe, a zabrinjavajuć je podatak da se u svakoj od posljednje četiri godine borio samo po jednom. 35-godišnji bivši prvak svakako će morati biti aktivniji ako želi ponovno postati relevantan borac te se možda umiješati u borbu za vrh.

Otkrio je i kako ima ideju za protivnika. Bio bi to Chris Weidman, još jedan bivši prvak koji je također rezultatski potonuo, ali se proteklog vikenda vratio pobjedom nad Omarijem Akhmedovim. Upravo protiv njega je Rockhold krajem 2015. osvojio titulu. Pola godine kasnije trebali su odraditi revanš, no Weidman se ozlijedio, da bi u borbu uskočio Michael Bisping, koji je Lukea nokautirao.

Borba Weidmana i Rockholda možda je nešto uistinu potrebno fanovima. To neće biti niti blizu borbe za titulu, kao što je trebalo biti prije četiri godine, no svakako jedan drugom tu borbu duguju.

Linker
08. travanj 2024 13:56