UFC

MacKenzie Dern o razlazu sa starim trenerom: 'Napao mi je supruga i potukli su se pred mojim očima'

MacKenzie Dern i Wesley Santos
 Instagram
Poprilično neobičnu priču o razlogu napuštanja dosadašnjeg tima iznijela je MacKenzie Dern

Na programu UFC Fight Nighta koji se održava u noći sa subote 19. rujna na nedjelju 20. rujna, nastupit će MacKenzie Dern (8-1, 3-1 UFC). Popularna 27-godišnja borkinja borit će se protiv iskusne Rande Markos, a to će joj ujedno biti prva borba otkako je napustila kalifornijski tim Black House, čiji je do sada bila član, zajedno sa svojim ocem, koji joj je i glavni trener.

Naime, tim je napustila nakon što je došlo do fizičkog sukoba između njenog supruga Wesleya Santosa i jednog od trenera u tom timu. Nešto o tome ispričala je tijekom gostovanja kod Mike Hecka, novinara MMA Fightina.

"Ne znam što se točno dogodilo, ali odjednom nas je moj bivši trener, Juan Gomez, pozvao na razgovor u dvoranu. Mislim da je bio nezadovoljan bonusom od moje posljednje borbe. Inače, tijekom priprema, sve poslovne stvari prebacim na mog supruga. Kod kuće razgovaramo o svemu i praktički smo jedna osoba. Moj suprug je htio telefonski razgovarati s njim, ali Gomez je rekao da moramo doći u dvoranu i spustio slušalicu. Wesley je surfer, tip totalno pozitivne vibre, nikako borilački tip. Kad smo došli tamo, odjednom ga je Gomez napao, odgurnuo i započeli su borbu šakama. Nije to bio neki brawl, više kao tehnička borba ili ulična borba. Moj suprug je odjednom počeo raditi eskivaže i pitala sam se gdje je to naučio, luda situacija", ispričala je MacKenzie svoju priču, dodavši kako je tamo pritrčao i njen otac te je počeo Wesleyu davati savjete, sve dok dvojac nije razdvojen.

Nakon toga što se dogodilo, MacKenzie je napustila tim te sada trenira s Jasonom Parillom. U pitanju je jedan od najboljih svjetskih stand up trenera. Inače radi sa Cris Cyborg, a također je Michaela Bispinga doveo do titule UFC prvaka.

"Istog trenutka kad mi je trener napao supruga, između nas je bilo gotovo. Volim Black House i zahvalna sam im na svemu što su napravili za mene, no nakon toga više tamo ne mogu raditi. Koliko god bio ljut zbog nekih stvari, to si nije smio dozvoliti. Posebno napasti mog supruga, koji je jedna tako pozitivna osoba. Još niti danas ne znamo što ga je nagnalo na takvo ponašanje", ispričala je, da bi dodala kako je odlazak kod Parilla zapravo bio prava odluka:

"Nevjerojatno je koliko informacija sam tamo dobila, koliko su mi iste otvorile oči. To je jedan potpuni drugačiji način vođenja treninga i jedna potpuno druga energija. Došla sam do puno toga što sam do sada propuštala. Već i mali detalji na koje mi je ukazao su doveli do napretka. Bolje sam balansirana, ne bacam toliko puno udaraca kao prije, sve je posloženo. Sam trening s borcima poput Lukea Rockholda i Marlona Vere je sjajan. Izmjenjujemo informacije i zabavljamo se. Trener Parillo je tu da bi mi pomogao pripremiti se. Sve je jedna sjajna energija, a ja sam saznala toliko puno toga."

MacKenzie Dern je prošle godine poražena od Amande Ribas, što joj je bio prvi poraz u karijeri, a mnogi su smatrali kako je tim putem ugašen "hype" koji se oko nje stvarao. Ipak, danas je jasno kako je Ribas borkinja koja pripada samom vrhu i da taj poraz nikako ne treba smatrati katastrofom ili nečim što si nije smjela dozvoliti, nego samo načinom za skupljanje iskustva. Već u prvoj ovogodišnjoj borbi pokazale je neke promjene, postala je puno agresivnija u parteru, gdje joj zapravo niti jedna borkinja ne bi trebala moći parirati. Uostalom, ona je najuspješnija grapplerica u povijesti. Rad s Parillom svakako bi trebao donijeti napredak i na polju boksa.

Linker
23. travanj 2024 23:05