MacKenzie Dern: UFC nije vjerovao da sam spremna, a ja sam zbog dojenja nikad lakša

Samo četiri mjeseca nakon što je rodila, MacKenzie Dern ovog se vikenda vraća u UFC borilište. Nikad lakša, nikad u boljoj formi i nikad ukupno spremnija, otkriva kako iz UFC-a nisu vjerovali da se već ove godine može boriti, a ona ih je sve razuvjerila.

Krajem prošle godine, MacKenzie Dern (7-0, 2-0 UFC) sve je iznenadila viješću kako privremeno napušta MMA budući da je trudna. Očekivalo se kako to znači dulju pauzu za 26-godišnju talentiranu borkinju, inače prije MMA karijere najuspješniju grapplericu u povijesti. No, manje od godinu dana kasnije, ona je unutar "fight weeka" za svoju iduću borbu, a već od najave borbe sve oduševljava svojoj formom koju redovno uz ponos prezentira putem Instagrama.

"Definitivno sam se htjela vratiti već ove godine. Što prije sam željela početi trenirati. Mislila sam da će to biti moguće već tjedan dana nakon poroda, no toliko lako nije bilo. Trebala sam mjesec dana sve raditi sporije. Najteže je bilo objasniti UFC-u kako sam spremna", ispričala je MacKenzie tijekom gostovanja u showu Ariela Helwanija na ESPN-u.

Najvećim problemom iz UFC-a smatrali su njenu težinu. MacKenzie je prije trudnoće već imala problema s viškom kilograma te je čak tri puta u svojih sedam borbi premašila maksimalnu težinu na vaganju. Očekivalo se kako će još teže biti s kilogramima koji će ostati nakon trudnoće, no sve je iznenadila činjenica da se dogodilo upravo suprotno. MacKenzie izgleda nikad bolje.

 

"Šest tjedana nakon poroda vratila sam se jiu-jitsu treningu, a muay thaiju nakon četiri. Najteže je ipak bilo uvjeriti UFC da mi dozvole boriti se. Bili su žestoko protiv, govorili su da je prebrzo, da se mogu ozlijediti, nisu bili sigurni kako mogu skinuti kilograme. Nekako sam ih ipak uvjerila da ja to mogu i ne mogu biti sretnija što imam priliku vratiti se. No, s vremenom su htjeli provjeriti moju težinu i bili su više nego ugodno iznenađeni. Odradili su još neke tekstove, poput provjere koliko karbohidrata moje tijelo troši tijekom mirovanja. Nakon toga su se prebacili na dojenje i pitali su se kako će to utjecati, tj hoće li moja kći dobiti dovoljno nutrijenata ako sam na dijeti. Bili su zabrinuti oko svega, tako da sam ih morala spojiti sa svim svojim liječnicima u Kaliforniji. Nije bilo lako izboriti dozvolu za nastup, no na kraju su ostali bez ikakvih razloga da bi mi nastup mogli zabraniti", ispričala je.

Pred svoju subotnju borbu protiv Amande Ribas, MacKenzie izgleda fenomenalno i ovog puta nitko ne sumnja kako će biti unutar granica slamka kategorije kad stane na vagu. Još prije mjesec i pol dana otkrila je kako je samo tri kilograma iznad granice i da joj je zapravo dojenje zaslužno za tu situaciju.

"Znam da mi dojenje pomaže potrošiti kalorije bez da i primijetim, a tu je i moj trening. I sama sam iznenađena kako nemam nikakvih problema s težinom. Plan je potrošiti masnoću koju imam zbog mlijeka te nabaciti mišićnu masu. Zahvalna sam UFC-u što mi na dnevnoj bazi šalju obroke jer zbog djeteta jednostavno nemam vremena kuhati", ispričala je tim putem.

 

Otkrila je još kakva joj je trenutno težina, čime je samo potvrdila da neće biti nikakvih problema zadovoljiti granicu. Granica kategorije u kojoj se bori je 52.5 kilograma. No, tu su joj sad počeli postavljati neke druga pitanja.

"Trenutno sam na 54.5 kilograma, nikad nisam bila toliko laka u ponedjeljak tjedna borbe. Sve mi je to neobično, no osjećam se dobro. Neki spominju da ću biti prelaka i da će mi nedostajati snage, no ja se osjećam stvarno dobro i nevjerojatno sam uzbuđena. Ne mislim da će mi išta nedostajati jer sam u sjajnoj formi", objasnila je.

Njena protivnica Amanda Ribas krajem lipnja je uspješno debitirala u UFC-u. Njena priča također je zanimljiva budući da je jednu godinu i 11 mjeseci bila pod suspenzijom, koja se na kraju pokazala kao pogreška. Naime, USADA ju je "oprala od grijeha" samo mjesec dana prije isteka iste. Nažalost po nju, nitko nije odgovarao za to što su joj oduzeli gotovo dvije godine. Tako će i ona protiv Dern imati ogromnu motivaciju za napraviti dobar rezultat. Njihova borba našla je svoje mjesto na glavnom programu subotnje priredbe u Tampi koju predvode Michelle Waterson i Joanna Jedrzejczyk.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!