UFC

MacKenzie Dern vraća se početkom jeseni, samo četiri mjeseca nakon poroda

MacKenzie Dern
 Instagram
MacKenzie Dern nije dugo izdržala bez izazova UFC-ovog Octagona. Popularna borkinja i najuspješnija grapplerica u povijesti vraća se samo četiri mjeseca nakon poroda, borbom protiv Amande Ribas u San Franciscu.

26-godišnja Dern u UFC je došla krajem 2017. godine, nakon što je već ranije potpisala s promocijom, ali je bila proslijeđena u Invictu. Do 24. godine uspjela je osvojiti sve što je u grapplingu moguće osvojiti i prema tome je smatraju najboljom i najuspješnijom profesionalnom grapplericom u povijesti. Talent je pokazala i za MMA, no pojavio joj se i jedan veliki problem koji je fanovima ostao u memoriji puno više od njenih dosadašnjih nastupa.

Naime, MacKenzie je slavila u svih sedam do sada odrađenih borbi, no čak tri puta u pet nastupa padala je vagu za slamka kategoriju. Pokušavalo se to srediti radom u UFC-ovom Institutu, no za svoju posljednju borbu bila je preteška čak tri kilograma. Nakon toga je uslijedila trudnoća i porod, a fanovi su vjerovali kako će se vratiti kao borkinja muha kategorije. U toj težinskoj skupini odradila je dvije borbe u Invicti. Dern se na kraju vraća puno ranije nego bi bilo tko očekivao, budući da je prošlog mjeseca na svijet donijela kći, i to ponovno u kategoriji do 52.5 kilograma. Automatski se postavlja pitanje što će napraviti da zadovolji potrebnu težinu, budući da i fotografije govore kako je s trudnoćom dobila još dodatno mase.

Popularnoj američko-brazilskoj borkinja suprotstavit će se Amanda Ribas (7-1, 1-0 UFC). Riječ je o djevojci godinu dana mlađoj od MacKenzie, koja je prošlog mjeseca upisala UFC debi pobjedom nad Emily Whitmire. Taj svoj prvi UFC nastup čekala je dvije godine, budući da je pala na doping. Kasnije je dokazana njena nevinost i suspenzija joj je poništena. Nažalost po nju, to je bila samo mjesec dana prije nego je ista trebala završiti. Ipak, dovoljno je mlada da stigne napraviti velike stvari. Talent je svakako potvrdila.

Ova će se borba, kao što smo gore naveli, održati u slamka kategoriji. Mjesto održavanja je San Francisco, a priredba UFC Fight Night 161 koji predvode Joanna Jedrzejczyk i Michelle Waterson. Datum održavanja je 12. listopada. Borba još više službeno potvrđena, no kad Brett Okamoto i Ariel Helwani obavijeste o tome, možemo pretpostaviti kako je riječ o gotovoj stvari.

Linker
25. travanj 2024 19:39