UFC

Makhachev objasnio otkazivanje borbe: 'Sve je bilo odlično dok nisam počeo skidati kilograme'

Khabib Nurmagomedov, Javier Mendez i Islam Makhachev
 Instagram
Islam Makhachev dugo nije mogao pronaći protivnika, a onda je bez ugovorene borbe dva puta ostao

Godinu i dva mjeseca prošlo je od posljednje UFC borbe 29-godišnjeg Islama Makhacheva (18-1, 71 UFC). Borac kojeg je Abdulmanap Nurmagomedov najavio kao nasljednika njegovog sina Khabiba dugo je čekao ugovaranje borbe, a kad je napokon došlo i do toga, ista je dva puta otkazana. Prvo se protiv Rafaela Dos Anjosa trebao boriti prošlog mjeseca na UFC 254 priredbi, no Brazilac zbog pozitivnog COVID-19 testa nije niti otputovao na Fight Island. Borba je vrlo brzo dobila novi datum. 14. studenog njih su dvojica trebali predvodi Fight Night u UFC-ovom APEX-u.

Od toga neće biti ništa jer je borbu sad otkazao Makhachev. Prvobitno su iz njegovog tima samo javili da se radi o problemu zdravstvene prirode, no sad se sam borac javio putem Instagrama, društvene mreže na kojoj ga prati gotovo dva i pol milijuna ljudi. Odlučio je malo detaljnije otkriti što se zapravo dogodilo.

"Jako puno vremena i truda uložili smo u ovu borbu. Bio sam u savršenoj formi, no čim smo počeli skidati kilograme, moj je imunološki sustav krenuo slabiti. Na kraju sam dobio infekciju koja će me onemogućiti na minimalno mjesec dana. Naš tim već je imao problem s istom infekcijom te smo morali otkazati nekoliko borbi. Ova godina vrlo je teška po pitanju moje karijere. Puno je borbi otkazano, ali obećavam vam svima da ću nastaviti raditi i doći do tog pojasa prvaka, što god bilo potrebno napraviti za njega", napisao je Makhachev u poruci na ruskom jeziku.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Успокаивает только одно, что от предписанного нам никуда не деться ☝️ ⠀ Много сил и времени потрачено были к этому бою, находился на пике формы но как только начал сбрасывать вес и иммунитет начал слабеть я подхватил инфекцию которая выведет меня из строя минимум на месяц в этом лагере наша команда уже не раз сталкивалась с этой инфекцией и многим пришлось отменить свои бои. Этот год был тяжелым для моей карьеры очень много боев отменилось но обещаю вам я буду идти до конца к этому поясу чего бы мне это не стоило Inshaalah

Objavu dijeli Islam_Makhachev (@islam_makhachev)

Islama se ranije ove godine povezivalo s Kevinom Leejem i Charlesom Oliveirom, no te borbe nisu bile službeno dogovorene. Ova protiv Dos Anjosa je i to čak dva puta, no niti jednom se nije uspjela ostvariti.

Makhachev inače uistinu rijetko nastupa. Prvu UFC borbu odradio je u svibnju 2015. godine te je u ovih pet i pol godina nastupio tek osam puta. To bi značilo kako se u prosjeku bori svakih osam mjeseci. Drastično premalo za borca koji se nada napadu na vrh. Khabib Nurmagomedov čak smatra da je Islam od borbe za titulu udaljen dvije pobjede. No, ovim tempom nastupa to bi značilo gotovo godinu i pol dana.

Linker
15. travanj 2024 06:50