UFC

Marlon Moraes napokon ugovorio borbu, pobjeda bi mu trebala donijeti napad na titulu

Marlon Moraes
 screenshot/YouTube
UFC-ov bantam dočekao je još jednu borbu iz samog vrha, između Marlona Moraesa i Coryja Sandhagena

Bantam kategorija trenutno je vjerojatno najuzbudljivija kategorija u cijelom UFC-u, gledajući na broj boraca koji pretendiraju na sami vrh. Tako trenutno još uvijek nije niti jasno tko će biti idući izazivač, iako bi po svemu sudeći to trebao biti Aljamain Sterling. Ostatak bi se onda trebao obračunati oko toga tko će uslijediti iza njega.

Broj kandidata je velik, ali neki ipak dolaze u prvi plan. To je prije svega Marlon Moraes, koji se po mišljenju mnogih automatski trebao protiv Petra Yana boriti za titulu. Naime, on je protiv Yana imao ugovorenu borbu, da bi nakon umirovljenja Henryja Cejuda došlo do toga da Yan seli u borbu za titulu protiv Josea Alda, u kojoj je došao do pobjede vrijedne naslova. Moraes će se za svoju priliku morati izboriti kroz još barem jedan nastup.

Nije puno vremena prošlo otkako se špekuliralo o borbi Moraesa protiv Codyja Garbrandta, no ona se ipak neće dogoditi. Umjesto toga, "Magic" je uparen u borbu protiv Coryja Sandhagena i njihov okršaj trebao bi predvoditi UFC Fight Night predviđen za 10. listopada.

28-godišnji Sanhagen (12-2, 5-1 UFC) je u svojoj posljednjoj borbi poražen od Aljamaina Sterlinga, a prije nego su se susreli je njihova borba bila najavljena kao "title eliminator". To se na kraju još uvijek nije potvrdilo budući da Sterling, koji je slavio prekidom u prvoj rundi, još uvijek nije ugovorio tu borbu. Sandhagen ima misiju vratiti se u poziciju u kojoj je bio prije te borbe, a teško može to napraviti kroz bolju borbu i preko boljeg protivnika nego što je to Moraes.

Moraes (23-6-1, 5-2 UFC) se za titulu borio prošle godine, kad ga je savladao Henry Cejudo. Brazilac je odlično otvorio tu borbu te je uzeo prvu rundu i bio bolji do sredine druge, kad se počeo prebrzo trošiti. Cejudo je to iskoristio te je sve završio krajem treće runde. Moraes se nakon toga vratio pobjedom protiv Josea Alda, nakon čega se ipak nije borio za titulu, nego je tu priliku dobio spomenuti borac kojeg je savladao. Logika UFC-a, zar ne?

Gledajući da se Moraes nalazi na prvom, a Sandhagen četvrtom mjestu ljestvice izazivača, logično bi bilo očekivati da si pobjednik osigurava priliku napasti titulu, no već u prethodnom odlomkom je potvrđeno kako logika u UFC-u često ne igra nikakvu ulogu. Na istoj ljestvici Sterling se nalazi na drugom, a Cody Garbrandt na trećem mjestu. Puno toga ovisit će o tome što UFC planira napraviti s njima te o tome kako će Pedro Munhoz, koji se nalazi na petom mjestu, odraditi svoju borbu protiv Frankieja Edgara. A tko zna, možda se i Frankie vrlo brzo uključi u ovu priču.

Linker
19. travanj 2024 15:50