UFC

Marvin Vettori zatražio Weidmana: 'Užasan je, nakon dvije runde molit će me za zrak!'

Marvin Vettori
 screenshot
Ni Chris Weidman nije nakon pobjede protiv Omarija Akhmedova morao dugo čekati na prve prozivke

Chris Weidman ponovno je na pobjedničkim stazama, nakon što je sudačkom odlukom nakon tri runde savladao Omarija Akhmedova. Posebno je dobro izgledao u posljednjoj dionici te borbe, čime je potvrdio kako se u njemu još uvijek krije ona šampionska kvaliteta, ali je isto tako pitanje u kolikoj dozi ju on može izbaciti na vidjelo. Jedan od onih koji bi to htjeli provjeriti je Marvin Vettori, trenutno najbolji talijanski borac, koji je uz prozivku odmah ubacio i kritiku Chrisovog nastupa.

"Weidman je večeras izgledao užasno. On je bivši prvak, dajte mi da ja budem idući koji će mu razbiti dupe. Garantiram vam da će se pokušati sakriti od mene kao i svi ostali momci. Borba mene i Weidmana se treba dogoditi", napisao je Vettori na Twitteru, označivši UFC i matchmakera Micka Maynarda.

Nije tu Vettori stao, nego je dodao još jedno obećanje.

"Kunem vam se da će me Weidman moljeti za zrak do kraja druge runde. Organizirajmo to!", glasio je spomenuti drugi status.

Vettori je u dosadašnjoj UFC karijeri upisao pet pobjeda, dva poraza i jednu neodlučenu borbu. Tu neodlučenu odradio je protiv čovjeka kojeg je Weidman upravo savladao, Omarija Akhmedova. Posljednji poraz nanio mu je Israel Adesanya, a upravo je on od svih protivnika bio najbliži pobjedi protiv trenutnog prvaka. U travnju 2018. godine, Adesanya je slavio podijeljenom odlukom nakon tri runde, a ishod je to kojim Vettori nije bio zadovoljan. Trenutno se nalazi u nizu od tri pobjede, a posljednja mu je donijela 14. mjesto na ljestvici izazivača srednje kategorije.

Weidman je savladao do sada 11. Akhmedova pa je za očekivati kako će se Chris na idućim ljestvicama naći otprilike na toj poziciji. Isto tako je za očekivati kako će izazov Vettorija odbiti te traži nekog borca bolje plasiranog od sebe, na što vjeruje da kao bivši prvak ima pravo.

Linker
20. travanj 2024 22:47