UFC

Masvidal otkrio tko je najsnažniji udarač s kojim se susreo u MMA karijeri

Jorge Masvidal
 Pat Scaasi/MI News/NurPhoto via AFP
Iza Jorgea je čak 48 profesionalnih nastupa pa samim time ozbiljnih kandidata nije nedostajalo

Jorge Masvidal odgovarao je preko Instagrama na brojna zanimljiva pitanja, a u jednom se trenutku od njega zatražilo da među svojim bivšim suparnicima izdvoji onog s najsnažnijim udarcem.

Kako je iza 'Gamebreda' čak 48 profesionalnih MMA nastupa, lista potencijalnih kandidata bila je poduža, no on ju je ipak u konačnici uspio svesti na jedno ime - ono Darrena Tilla.

No, prije nego što je spomenuo 27-godišnjaka iz Liverpoola, Jorge je prvo krenuo s Tillovim sunarodnjakom Paulom Daleyjem. Britanski veteran je, podsjetimo, Masvidala pobijedio davne 2010. kada su se obračunali na Shark Fights 13 priredbi.

"Nije me niti jednom zakačio onako sasvim čisto, ali sam osjetio njegovu sirovu snagu i zaključio sam da u njegovim rukama ima dobrog dinamita. No, tada sam bio lakši nego danas i njegove sam udarce mogao osjetiti i kad bi me pogodio u ruku", objašnjava Masvidal.

Uslijedilo je potom kratko prisjećanje na njegovu pobjedu nad Jamesom Krauseom s kojim se obračunao 2014. na UFC 178 priredbi.

"On me pogodio desnicom, ali tu se više radilo o mjestu na koje je sjeo udarac, nego što je to bila stvar snage", objašnjava Jorge u komentaru na udarac kojim ga je Krause uzdrmao.

I tu onda konačno dolazimo do Tilla kojeg je Masvidal nazvao najjačim udaračem s kojim se susreo u svojoj MMA karijeri.

"Da, Till. Definitivno bih rekao da je to on. Till ima snažnije udarce od bilo kojeg borca s kojim sam se imao priliku susresti. Nije se tu radilo samo o tome da je njegov direkt lijevom rukom bio snažan. Sjećam se kad me udario prednjim direktom, taj sam udarac osjetio kao onaj običan desnicom", prisjeća se Masvidal.

Podsjetimo, upravo je s Tillom krenuo 'Gamebredov' veliki uspon. Nakon što je nokautirao mladog Engleza, Masvidal je vezao još dvije impresivne pobjede i postao jedna od najvećih UFC-ovih zvijezda.

Jorge Masvidal knocks out home favourite Darren Till in the second round at UFC Fight Night 147 at the London O2 Arena, Greenwich on Saturday 16th March 2019.  (Photo by Pat Scaasi/MI News/NurPhoto)
Pat Scaasi/ MI News / NurPhoto via AFP
Darren Till i Jorge Masvidal

Linker
20. travanj 2024 13:05