UFC

Matt Brown vraća se nakon dvije godine privremene mirovine

Matt Brown
 Youtube/UFC
Nakon neuspješnog prošlogodišnjeg povratka iz borilačke mirovine, Matt 'The Immortal' Brown ipak će to odraditi krajem ove. Izuzetno popularni UFC-ov velteraš borit će se na UFC 245 priredbi protiv Bena Saundersa.

Brown se umirovio u studenom 2017. godine nakon pobjede protiv Diega Sancheza. Nije tim putem u potpunosti zatvorio vrata povratka, posebno ako mu ponude neku privlačnu borbu, no pretpostavio je kako je gotov. Privlačna borba ipak mu je bila ponuđena i prošle se godine trebao vratiti i boriti protiv Carlosa Condita. U pripremema se dogodila ozljeda i to je dovelo do otkazivanja borbe, a njega do nove operacije i činilo se kako je tad uistinu gotovo. No, Matt je odlučio da na taj način ne misli završiti karijeru.

38-godišnjak je ugovorio nastup na UFC 245 priredbi koja se održava 14. prosinca u Las Vegasu. Protivnik će mu tim putem biti još jedan vrlo iskusni borac velter kategorije, Ben Saunders (22-12-2, 9-9 UFC). Vrhunski BJJ borac i učenik Eddieja Brava trenutno se nalazi unutar niza od tri poraza, no promocija mu je dala još jednu priliku. Ako ćemo suditi po tome što Brown ima čak deset poraza prisiljavanjem na predaju, Saunders svakako na papiru izgleda jako dobro.

No, Brown (21-16, 14-10 UFC) nema namjeru završiti karijeru porazom. Poznat po nekad najčvršćoj bradi u promociji, ali i po dosta slaboj tehnici u parteru, Brown je godinama bio jedan od glavnih UFC-ovih 'brawlera' i nema sumnje kako će ovog puta također tražiti otvorenu borbu "dok prvi ne padne". Od 35 Mattovih borbi, samo šest je dočekalo sudačku odluku, što je svakako dobra preporuka. Kod Saundersovih 36 borbi, bodovni suci su posla imali u njih deset.

Što se tiče priredbe na kojoj će se borba dogoditi, za sada se čini kako bi ju trebali predvodi Max Holloway i Alexander Volkanovski, no Jon Jones je također bacio oko na taj datum. Mogao bi UFC godinu završiti još jednim spektakularnim i vrlo jakim borilačkim programom.

Linker
20. travanj 2024 16:17