UFC

McGregor: Imao sam loše pripreme i ozljedu, želim iskupljenje i revanš protiv Khabiba!

Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor
 Screenshot
Neadekvatne pripreme, ozljeda, ali i nedostatak fokusa, sve su to razlozi zbog kojih Conor McGregor vjeruje kako je zakazao prošle godine u borbi protiv Khabiba Nurmagomedova. Revanš protiv UFC-ovog prvaka lake kategorije stoga mu najveća želja za njegov povratnički meč kojeg Irac planira odraditi do kraja 2019. godine.

"U povratničkom meču želim natrag svoju svjetsku titulu. Želim iskupljenje. Pogrešno smo odradili pripreme za tu borbu. Puno sam naučio iz toga. Znajući koliko sam predan bio u pripremama. Znajući kakav sam nastup pružio", objasnio je McGregor u velikom intervjuu s ESPN-ovim Arielom Helwanijem.

Najveću UFC zvijezdu u akciji nismo vidjeli od lanjskog listopada kada je na UFC 229 priredbi poražen od Nurmagomedova prisiljavanjem na predaju u četvrtoj rundi. Khabib je svojim hrvanjem i rušenjima kontrolirao većinu borbe, a u drugoj rundi je irskog nokautera snažnim udarcem uspio poslati na pod. No bivši UFC prvak u dvije kategorije tvrdi kako je u prvoj rundi on morao natjerivati Nurmagomedova po Octagonu čime mu je otvorio priliku za rušenje.

"Prvu rundu je bježao od mene. Nije uputio niti udarac. Krenuo je u rušenje prije nego što je uputio udarac. Trebao sam popričati sa sucem Herbom Deanom za vrijeme prve runde. Khabib kaže da je on meni pričao u kavezu. Nije ispustio niti zvuk sve dok se nije našao u dominatnoj poziciji, a jedini razlog zašto je završio u toj dominantnoj poziciji bio je zato što sam ja išao prema njemu bez trunke poštovanja jer je on čitavo vrijeme trčao po kavezu. Spustio sam gard i u toj milisekundi me pogodio jer mu se posrećilo. Iako se radilo o sreći bio je to prekrasan udarac, ali ja sam se i nakon toga dignuo i nastavio napadati dok je on ponovno tražio rušenje. Ali što god, puno sjajnih stvari mogu izvući iz toga."

Već i prije samog meča McGregor je također pretpio ozljedu stopala zbog koje nije bio sto posto spreman kada je ušao u kavez.

"Morate razumjeti da je moje stopalo bilo poput balona kada sam ušao u taj meč. Imam snimke sa priprema. Slomio sam stopalo tri tjedna prije borbe. Moje stopalo je bilo balon. No vukao sam tu bolesnu nogu i svejedno jurio za njim jer me nije bilo briga. A to je bilo uz loše i nepotpune pripreme... Ali koga briga. Dogodilo se to što se dogodilo. Ja znam za što sam sposoban. Napravio sam to i prije kada su sumnjali u mene i stoga sam željan to ponoviti."

Niti trening kamp za meč nije bio idealan. McGregor kaže kako se u dvorani previše trudio, no odmah nakon treninga borba mu uopće nije bila na umu.

"Bio sam previše predan u dvorani, a premalo predan izvan nje. Treninzi su bili preozbiljni i onda kada bih napustio dvoranu, više uopće nisam razmišljao o tome. Otišao bih u džunglu, a to ne možete raditi. Ne možete u ovom biti polovično, naročito u ovakvom sportu, i ja sam platio cijenu zbog toga."

Nurmagomedov će 7. rujna braniti pojas protiv Dustina Poiriera na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju. Ako Dagestanac obrani naslov McGregor želi taj revanš, ali je realno otvoren za bilo kojeg protivnika.

"Mogu se vratiti i osvetiti poraz, ali neću ga čekati. Pitate koga želim? Koga god. Može to biti Dustin Poirier, Nate Diaz, Jorge Masvidal. Bilo tko. Tony Ferguson, Justin Gaethje, Max Holloway... Toliko je potencijalnih borbi za mene. Ali zapravo uopće nije bitno o kome se radi. Bitno je da se vratim i budem pravi ja, a ne samo sjena borca koji zapravo jesam.. Ako revanš protiv Khabiba bude na stolu, uzet ću ga. Ako ne, odabrat ću neku drugu opciju, a imam puno opcija."

Linker
20. travanj 2024 00:28