UFC

McGregor objasnio najavljenu mirovinu: 'Sport je postao dosadan, a svaki moj prijedlog su odbili'

 Steve Marcus/Getty Images/AFP
Conor McGregor odlučio je detaljno objasniti razloge za iznenada najavljeno umirovljenje

Nakon što je Conor McGregor još jednom uzburkao duhove najavom umirovljenja, odnosno napuštanja sporta, do Irca je uspio doći Ariel Helwani. McGregor je tako u velikom razgovoru za ESPN otkrio što ga je nagnalo na objavu koju je postavio te je otkrio kako je to zapravo nešto što već dulje vremena osjeća. A dok je tako, nema namjeru boriti se.

"Ova me igra više ne uzbuđuje, to je objašnjenje. Sve to čekanje, ništa se ne događa. Prolazim kroz opcije protivnika i u ovom trenutku ne postoji ništa što bi mi se svidjelo. Jednostavno su trebali ostaviti da se stvari odvijaju. Ne znam zašto namjeravaju čekati s borbom Khabiba i Gaethjea sve do rujna? Znate što će se dogoditi u rujnu, to sigurno neće, dogodit će se nešto drugo. Ja sam imao dobar plan, no nisu ga prihvatili. Što god da sam ja predložio, oni su išli protiv toga samo da pokažu svoju moć. Trebali su organizirati borbu mene i Justina za privremenu titulu te tako nastaviti sa svime", rekao je McGregor dodavši kako je ozbiljan u svojoj namjeri i da je danas ostavljenu poruku zapravo napisao još prije dva tjedna:

"Jednostavno mi je ovo sve dosadilo. Gledam borbe, gledao sam Woodleya i Burnsa, gledao sam ovu priredbu, ništa mi nije stvorilo uzbuđenje. Ne znam je li to zbog toga što nema publike. Iskreno ne znam. Znam samo da mi nema onog potrebnog osjećaja."

Kad je u siječnju odradio borbu protiv Donalda Cerronea, Conor je otkrio kako se namjerava boriti na proljeće, a nakon toga i na jesen, protiv pobjednika borbe Nurmagomedova i Fergusona. Bez proljetne borbe je ostao ih svima znanih razloga, dok je bez nastupa u jesen ostao zbog toga što se Khabib na kraju nije borio te što tada ima obavezu braniti titulu protiv Justina Gaethjea.

"Imao sam svoje ciljeve i planove za ovu sezonu. Sve sam imao posloženo. Nažalost, sa svijetom se dogodilo ovo što se dogodilo. I sada se događa svašta. Žele me seliti gore i dolje po kategorijama i nuditi mi glupe borbe. Nije me briga za to, prebolio sam sve", rekao je, da bi onda dodao još nešto o borbi koja mu je kratko vratila volju, no na kraju je vidio kako ne može doći niti do nje:

"Nema ovdje više ničega za mene. Pokušavam pronaći uzbuđenje, uistinu se trudim. Kad se pojavila opcija borbe protiv Andersona Silve, to mi se svidjelo. No, onda su svi počeli govoriti kako je star i daleko od svojih pravih dana. Pitao sam se što je njima. Boriti se protiv bivšeg poluteškaša i najvećeg borca srednje kategorije ikad te za sada najvećeg ikad općenito, to nije dobra borba? I znate što, nije dobro, jer bih ušao u tu borbu i pobijedio ga. A što bi se onda dogodilo? Rekli bi da je star i da ta pobjeda ništa ne vrijedi."

Čini se kako kod Conora uistinu nije u pitanju financijska strana njegovog ugovora. Uostalom, UFC mu je do sada uvijek davao onoliko koliko želi. Vjerojatno je kap koja je prelila čašu bila posljednja izjava Dane Whitea, koji je izjavio kako bi Conor trebao odmarati i čekati da vidi što će se dogoditi. A tako nešto ga čini se najviše frustrira.

Linker
18. travanj 2024 20:11