UFC

McGregor otkrio za kojom borbom žali: 'Trebao sam to odraditi prije meča s Floydom'

 Jason Silva/AGIF/AFP
Conor McGregor žali što prije odlaska u boksačku avanturu nije krenuo po treću UFC titulu

Conor McGregor došao je do svoje druge UFC titule u studenom 2016. godine, savladavši Eddieja Alvareza u glavnoj borbi UFC 205 priredbe. Zanimljivo, danas se obilježava četvrta godišnjice te sjajne priredbe, nakon koje je McGregor mogao podići dva pojasa prvaka, kao prvi borac u UFC povijesti kojem je to uspjelo. Niti jedan od ta dva pojasa nije branio, budući da se odlučio posvetiti boksu i meču protiv Floyda Mayweathera, koji mu je donio temelj za bogatstvo kakvo danas posjeduje.

Prema tome bi se dalo zaključiti kako najpopularniji borac svijeta ne žali svoju odluku. No, putem Twittera je jučer otkrio kako smatra da je ipak mogao prije odlaska u boks odraditi još nešto, odnosno čini se da mu se s gledišta sportskih uspjeha žao što nije odabrao jednu drugu opciju. Na takav status motivirala ga je borba koju je jučer gledao na televiziji.

"Gledam upravo prvu borbu Woodleya i Wonderboya na BT Sportu. Trebao sam brzinski otići po tu treću titulu. Prije Floyda. No, igra je još uvijek mlada", napisao je Conor.

Naravno, gledao je UFC 205 priredbu i borbu koja je prethodila njegovoj gore spomenutoj pobjedi protiv Alvareza. Tyron Woodley i Stephen Thompson tim su putem odradili meč bez pobjednika pa su svoj ogled par mjeseci kasnije ponovili. Woodley je tada slavio jednoglasnom odlukom, zahvaljujući knockdownu u posljednjoj minuti borbe, kojim je preokrenuo stvari u svoju korist.

Lako je razumjeti Conorove namjere ovim putem. Te iste godine odradio je već dva nastupa u velter kategoriji protiv Natea Diaza pa mu divizija nije bila strana. Osim toga, u onim okolnostima je UFC bio spreman ispuniti svaku njegovu želju i vjerojatno bi pristali dati mu priliku osvojiti treću titulu. Što se tiče tadašnjeg prvaka Woodleya, nema sumnje kako se s njim ne bi bilo teško dogovoriti, posebno ako znamo da je kroz svoj cijeli šampionski staž tražio veliku borbu.

Zapravo, Woodley je bio među prvima koji mu je na "tvit" odgovorio.

"Trebao si, mogao si, ne bi uspio", kratko mu je odgovorio tadašnji prvak.

Čini se kako je Conor imao namjeru i borbu protiv Dustina Poiriera, koja će se održati 23. siječnja iduće godine, odraditi u velter kategoriji. No, Dana White je odmah rekao kako tako što ne dolazi u obzir.

Linker
15. travanj 2024 13:43