UFC

McGregor se želi umiroviti kao najveći ikad: 'Već sada sam sigurno broj 2!'

Conor McGregor
 Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Conor McGregor odlučio se na glasno razmišljanje, odnosno na Twitteru je postavio niz statusa kojima analizira temu najvećeg borca ikad. Sebe je već sad stavio na broj 2 te je otkrio kako ne sumnja da će do kraja karijere zasjesti uvjerljivo na sami vrh.

Kao grom iz vedra neba došli su statusi na Twitteru Conora McGregora, u kojima je Irac odlučio posložiti svoju ljestvicu najboljih boraca svih vremena. Odabrao je četiri imena, a među njima je naravno pronašao mjesto za sebe. I to na samom vrhu, gdje za sada još uvijek nije sam, ali tvrdi kako će do kraja karijere to sigurno ostvariti. No, krenimo redom.

"Veliki niz pobjeda prekidom unutar dvije divizije. Anderson Silva je najveći borac svih vremena. Moj niz pobjeda prekidom je kroz tri divizije, uz status prvaka u dvije. Ja sam broj 2, ako ne i na podjeli prvog mjesta. No, prvo mjesto je sigurno na kraju karijere. I to ću postići vrlo lako", započeo je Conor, da bi u idućoj objavi odabrao broj 3:

"GSP je treći. Puno manje pobjeda prekidom, no bio je prvak u dvije divizije. Unatoč tome, daleko je od prva dva mjesta. Razlozi = Napustio je velter uz puno primljene štete i pobjedu upitnom odlukom. Nikad se nije vratio u velter i izbjegao je borbu protiv Andersona. Vratio se tek kad se trebao boriti protiv jednookog borca. Igrao je na sigurno."

Jasno je kako u prva tri mjesta nije stavio trenutnog prvaka poluteške kategorije. Njemu je posvetio poziciju broj 4, a u razlozima zašto je tako nisko je pronašao one zašto sebe zapravo treba staviti na prvo.

"Jon Jones je četvrti, možda dijeli treće mjesto. Ima više pobjeda prekidom i još uvijek je aktivan, no bio je prvak samo u jednoj kategoriji. Osim toga, pobijedio je nekoliko borbi upitnim odlukama. Pažljiv je oko odlaska u tešku kategoriju i nije spreman boriti se protiv prvaka. Osim toga, nisam spomenuo njegove padove na doping testovima. To zapravo mene stavlja na prvo mjesto, a još uvijek sam aktivan. Čak sam i pobijedio par dopingiranih. Pravi GOAT mora biti sposoban za sve."

"Hajdemo zaključiti zašto je Silva broj 1. Ima najviše završnica različitim stilovima. Zapravo, Anderson i ja imamo najviše različitih pobjeda", još je zaključio Conor, da bi dodao: "A ja se zapravo tek zagrijavam."

Na ovoj Conorovoj listi nema Daniela Cormiera i Henryja Cejudo, koji su također još uvijek aktivni (bivši) prvaci dvije divizije, ali su osim toga i jedini prvaci koji su titulu u svakoj diviziji barem jednom obranili. Conor, za razliku od njih, niti jednu svoju titulu nije branio, a u pokušaju vraćanja one u lakoj kategoriji je teško poražen od Khabiba Nurmagomedova. Zanimljivo, niti njega Conor nije uvrstio na ovu svoju listu.

Irac je željan boriti se što prije te je zatražio nastup na UFC-ovom otoku. Dana White u ovom trenutku nije najsretniji tom idejom, odnosno teško mu je zamisliti borbu svog najpopularnijeg borca bez publike.

Linker
18. travanj 2024 15:02