UFC

McGregor već donio ESPN-u milijun novih pretplatnika

Conor McGregor
 screenshot/YouTube
Do UFC 257 priredbe preostala su još gotovo četiri tjedna, no neki efekti se već vide

23. siječnja Fight Island dočekat će svoju do sada najveću borbu. U Abu Dhabiju će se održati revanš borbe Conora McGregora i Dustina Poiriera te će predvoditi UFC 257 priredbu. Irac će tako nastupiti godinu dana nakon posljednjeg nastupa, a danas se pojavio jedan dokaz toga koliko su ga ljubitelji borilačkog sporta željni.

Naime, glavni direktor Disneya, koji je vlasnik ESPN-a, danas je otkrio kako je Conor McGregor uzrokovao porast pretplatnika ESPN+ platforme sa 6.6 na 7.6 milijuna. Bez pretplate na tu platformu neće biti moguće u SAD-u kupiti prijenos priredbe, a čini se da su neki već gotovo mjesec dana unaprijed odabrali kako će to napraviti. Podsjećamo, prošli nastup Conora McGregora UFC-u i ESPN-u donio je između 1 i 1.3 milijuna prodanih prijenosa. Riječ je o UFC 246 priredbi na kojoj se borio protiv Donalda Cerronea.

Ova brojka mogla bi biti još veća ako se poveća glavni ulog borbe, odnosno ako se Khabib Nurmagomedov i Dana White dogovorene te se Dagestanac konačno odrekne pojasa, nakon čega bi UFC mogao odlučiti ovoj borbi dati čast da donese novog prvaka.

Iz svega ovoga vrlo je jasan učinak McGregor efekta i onoga što najpopularniji borac svijeta čini. Ljudi su željni njegovih nastupa te to svakako podiže i kolektivni interes za sportom. Zbog toga je velika želja UFC-a držati ga što dulje aktivnim, odnosno sigurno i oni se nadaju kako bi McGregor nadolazeće godine mogao ispuniti svoju ambiciju. Naime, početkom 2020. najavio je tri borbe u godini, ali sve se to naravno poremetilo slijedom pandemije i svega ostalog što se ove godine događalo.

Linker
19. travanj 2024 11:22