UFC

McGregorov menadžer: 'Vratio se stari Conor, ovakvog ga nisam vidio godinama'

Conor McGregor
 Screenshot
Menadžer Conora McGregora Audie Attar prokomentirao je aktualnosti oko najpoznatijeg MMA borca današnjice, koji se 18. siječnja vraća u UFC-ov oktogon.

Irac se vraća nakon više od godine dana pauze nakon poraza od Khabiba Nurmagomedova, a čak tri godine nije ostvario pobjedu u MMA borbi. U međuvremenu je ostao bez oba pojasa (lake i perolake kategorije) i sada se vraća u velteru u okršaju s Donaldom Cerroneom.

"Vidio sam kakva se vatra probudila u njemu. Svi znamo koliko je uspješan bio, učinili smo stvari za koje su mislili da ih nikada ne bismo ostvarili, od meča s Mayweatherom do ugovora koji mu danas donose zaradu. Ponosni smo na to, nismo to lako postigli. Uzbudljivo mi je vidjeti koliko je opet koncentriran", rekao je Attar.

Attar je objasnio da je McGregoru bilo potrebno vrijeme da se vrati na pravi put, ponovo dobije pravu motivaciju i shvati što mu je u životu najvažnije.

"Sada shvaća tko je on, fokusiran je da to i postigne. Zato smo razgovarali o sljedećoj godini kao sezoni, a ne samo jednoj borbi", rekao je Attar pa dodao: "Uzbuđen sam jer ga nisam vidio ovakvog već godinama, govorim ljudima da sjednu i gledaju jer će vidjeti starog Conora. Vjerujem u to jer naporno radi, a to ne možete lažirati".

McGregor će se protiv Cerronea boriti u velteru treći put u karijeri, nakon dvostrukog okršaja s Nateom Diazom u kojem je imao polovičan uspjeh. Nakon "Cowboya" postoji mogućnost napada na titulu lake kategorije i revanš s Khabibom Nurmagomedovim, ali sve se češće spominje borba protiv Jorgea Masvidala, a privlačna je i ideja meča s Kamaruom Usmanom, prvakom u velteru.

"Vidio sam ga prošlog tjedna, proveli smo noć u njegovoj kući i dugo razgovarali o poslu. Ima jako puno opcija. Ako se koncentrira samo na sebe i ono na što može utjecati, rezultat će biti sjajan tko god stao nasuprot njega. To je ključno, to je jedna od tema o kojima smo razgovarali i koju on često spominje. Uzbuđuje me što je koncentriran na sezonu, na proces, na ono što kontrolira. Zato sve te moguće borbe imaju smisla, sve su opcije uzbudljive. Pitanje je što će njega motivirati i tjerati da bude najbolji što može biti. To će dati fanovima ono što žele vidjeti, sjajnu borbu protiv pravog protivnika, čovjeka koji je sanjao i postigao ono što nitko nije mislio da može postići. To je i privlačno u Conorovoj priči, od ničega je napravio nešto, sanjao je to i dokumentirao cijelo vrijeme, i na kraju to i postigao. I kad je pao, ponovno je ustao", rekao je Attar.

Iako je izbivao više od godine dana, McGregor je i dalje veliki mamac za publiku, što dokazuje i podatak da su ulaznice za meč sa Cerroneom rasprodane u samo pet minuta prošlog tjedna.

"I to još na loš datum i u kratkom roku nakon što je najavljena borba", komentirao je Attar: "Ne smijete podcjenjivati McGregorovu moć, McGregorov efekt u svemu što dotakne. Ostvarili smo zajedno velike stvari. No, na kraju nije sve u puno novca. Važno je i naslijeđe, utjecaj koji imate na nešto što jako volite. On voli ovaj sport, strastven je prema njemu. Postići što je on postigao, nije lako".

Linker
20. travanj 2024 15:58