UFC

Meč za titulu u poluteškoj do kraja godine; White razmišlja i o borbi Jones vs. Miočić!

Jon Jones
 screenshot/YouTube
Čini se da bismo uskoro mogli saznati i kakva je budućnost poluteške kategorije

Još otkako je Jon Jones odlučio uzeti pauzu i započeti sa svojevrsnim bojkotom, poluteška kategorija naletjela je na zid što je uzrokovalo puno nezadovoljstva među najistaknutijim izazivačima.

Aktualni prvak se, podsjetimo, posvađao s UFC-om nakon neuspješnih pregovora oko prelaska u tešku kategoriju u kojoj se kao njegov najizgledniji protivnik spominjao Francis Ngannou. Od tog je trenutka prošlo otprilike dva i pol mjeseca i čini se da je UFC sada konačno odlučio nastaviti dalje sa životom u poluteškoj.

Iako je puno toga još uvijek nepoznato, novinar ESPN-a Brett Okamoto imao je jedan zanimljiv razgovor s Danom Whiteom.

"Dana mi je upravo rekao da ćemo do kraja godine imati borbu za titulu u poluteškoj kategoriji. Otkrio mi je i da upravo čeka odgovor Jona Jonesa nakon kojeg će odlučiti što slijedi za tu kategoriju", napisao je Okamoto na Twitteru.

Posljednjih dana mogli smo s više strana čuti kako bi 'Bones' vrlo lako mogao biti protivnik za uspješnijeg iz meča u kojem ćemo ovog vikenda gledati Stipu Miočića i Daniela Cormiera.

Pobijedi li Stipe DC-ja, to bi svakako bila jedna od opcija, a bude li Cormier uspješniji onda bismo mogli svjedočiti još jednim napetim pregovorima jer će White i društvo iz UFC-a definitivno trebati zasukati rukave i na stol baciti nemoralnu ponudu budući da je bivši dvostruki prvak jasno rekao da mu je meč s Miočićem posljednji u karijeri. No, nikad se ne zna...

S druge strane, vrati li se Jones u akciju kao poluteškaš, njegov protivnik trebao bi biti Dominick Reyes. Potvrdio je to i predsjednik UFC-a Dana White uz dodatak da Jon i u teškoj ima puno zanimljivih opcija, uključujući i onu s Miočićem.

"Sve će ovisiti o tome što će Jones napraviti. Ostane li u poluteškoj, mora se boriti s Reyesom. Taj meč moramo ponovno gledati. No, ode li u tešku tu ima puno zanimljivih opcija. Može se boriti s Cormierom, sa Stipom... Ovisno o tome koji od njih pobijedi ovog vikenda. Tu je Francis Ngannou. On u teškoj ima puno zabavnih opcija", rekao je White u razgovoru za 'The Schmo' YouTube kanal.

Linker
26. travanj 2024 17:51