UFC

Menadžer: Dana White štiti McGregora kako ne bi dobio batine od Masvidala

Conor McGregor, Dana White i Jorge Masvidal
Spektakularnim nokautom Bena Askrena na UFC-u 239 Jorge Masivdal je preko noći postao "vruća roba" UFC-ove velter kategorije. Njegov menadžer Abe Kawa vjeruje kako "Gamebreda" očekuju velike stvari, poput borbe s Conorom McGregorom, ili prilikom da se bori za pojas.

U razgovoru za MMA Junkie menadžer tvrdi da za Masvidala sada postoje tri opcije. Prva je borba s najvećom zvijezdom promocije McGregorom. Druga je popularni Nate Diaz koji se idućeg mjeseca vraća u akciju protiv Anthonyja Pettisa na UFC-u 241. I na kraju, tu je borba za naslov s prvakom velter kategorije Kamaruom Usmanom.

"Znam za činjenicu da će idući telefonski poziv koji ćemo dobiti od UFC-a biti, 'Želite li borbu protiv Conora, želite li borbu protiv Natea, ili želite li borbu protiv Usmana?" rekao je Kawa.

Riječ je o velikim borbama koje bi većina boraca na Masvidalovom mjestu poželjela, no menadžer vjeruje da je viralnim nokautom na UFC-a 239 Masvidal dosegao sasvim novi status popularnosti.

"On je sada prešao u onu ligu McGregora i Diaza", zaključio je.

Financijski najunosnija borba svakako bi bila ona protiv McGregora. Masvidal je stoga nedavno izrazio želju da se obračuna s Ircem, ali je ubrzo dobio negativan odgovor od Dane Whitea. Naime, predsjednik UFC-a je izjavio da je Masivdal prekrupan borac za McGregora te da se taj meč zato neće dogoditi.

Kawa vjeruje da White zapravo samo pokušava zaštiti svoju najveću zvijezdu.

"Bog blagoslovio Danu, on štiti Conora. Želi se pobrinuti da Conor ne dobije batine. I to je uredu."

Masvidal vjeruje da mu McGregor ne predstavlja apsolutno nikakvu prijetnju. Kawa tvrdi kako je čak izjavio da za tu borbu uopće ne treba trenirati.

"Rekao je da bi se samo pobrinuo skinuti kile. Nema razloga trenirati za borbu protiv Conora. Rekao je da je to najlakša lova koju bi ikada zaradio. Smatra da ga Conor nigdje ne može dotaknuti. Bolji je udarač, bolji je grappler, I sve skupa bolji MMA borac."

McGregor bi se u Octagon trebao vratiti krajem ove, ili početkom iduće godine. Osim što je demantirao mogućnost borbe s Masvidalom, White je također izjavio da McGregor neće dobiti pobjednika borbe između Khabiba Nurmagomedova i Dustina Poiriera koji će se u rujnu obračunati za pojas lake kategorije na UFC-u 242.

"The Notorious" nije komentirao potencijalni dvoboj s Masvidalom, ali s obirom na svoj zvijezdani status, ako se McGregor odluči za taj meč, UFC će mu zasigurno udovoljiti.

Linker
25. travanj 2024 14:36