UFC

Miočić i Cormier na najvećoj godišnjoj UFC priredbi? Da, ako pitate Amerikance!

Cormier vs. Miočić
 screenshot/Youtube
Dugo se već čeka povratak Stipe Miočića u UFC-ov Octagon i vjerojatni treći ogled protiv Daniela Cormiera. Vrijeme prolazi i programi se pune, a njihova imena nikako da se na nekom od njih pojave. No, za najveći godišnji UFC spektakl, onaj u sklopu 'International Fight Weeka', još uvijek nema niti jedne najvljene borbe. Neke opcije, koje bi se poklopile sa željama fanova, a među kojima je upravo borba za teškaški tron, otkrio je američki portal Fansided.

Tradicionalni UFC-ov Internation Fight Week u Las Vegasu ove se godine održava malo kasnije nego inače, odnosno od 7. do 12. srpnja. Centralna priredba tog svojevrsnog MMA festivala trebala bi se održati 11. srpnja, a u pitanju je UFC 252 u T-Mobile Areni. Kako je to iduća UFC priredba za koju bi trebalo uskoro krenuti objavljivati borbe, tako su krenule i pretpostavke tko bi se na tom programu mogao naći. Gotovo sigurno je da se neće dogoditi samo jedna borba za titulu, a isti datum savršeno kotira i kao termin iduće borbe Conora McGregora.

Nekim pretpostavkama tko bi se tamo mogao naći pozabavio je elitni portal Fansided, a tamo su se našla imena Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Novinar Fansideda upravo je završetak ove trilogije naveo kao veliku mogućnost za "main event" te priredbe, zajedno s borbom Conora McGregora protiv Justina Gaethjea te revanš Jona Jonesa i Dominicka Reyesa, za koji se u ovom trenutku baš i ne čini da je iduća opcija UFC-ovog prvaka poluteške kategorije.

"Ima puno teškaša koji zaslužuju napad na Stipu Miočića, no Dana White želi dati Cormieru posljednju borbu. Na kraju svega, Cormier je prošle godine rekao da će se umiroviti nakon još jedne borbe, a sad se to isto ponavlja. Ista priča, isti ples. Cormier je vodio u drugoj borbi protiv Miočića, no njegov ponos tjerao ga je na borbu na nogama umjesto da ide hrvati. Pokušao ga je nadboksati i to je bila loša ideja. Miočić je prilagodio taktiku i pogodio Cormiera s nekoliko žestokih udaraca u lice i tijelo. Treća borba svakoga zanima, ponajviše uz pitanje kako će Cormier u njoj postupiti", navodi se u tekstu.

Zanimljivo, kao jedna od tri opcije nije navedena borba za titulu velter kategorije između Kamarua Usmana i Jorgea Masvidala, a koja zapravo među fanovima najbolje kotira, ponajviše zbog toga što i sam UFC šalje vrlo pozitivne "vibre" po pitanju te ideje.

Daniel Cormier nedavno je izjavio kako misli da su sve manje šanse da se borba dogodi prije kraja ljeta, a od Miočića nikakve informacije niti ne dolaze. On se puno više bavi pomalo neozbiljnim prozivanjem Tysona Furyja, dok po pitanju MMA karijere samo s vremena na vrijeme doda kako je još uvijek na oporavku od štete koju su mu nanijeli Cormierovi ubodi prstima u oči, kako u njihovoj prvoj borbi, tako i u revanšu. No, dovoljno je vremena da se krene u pripreme i da obojicu maksimalno spremni dočekaju 11. srpnja, ako je datum koji i UFC vidi kao savršen za završetak jedne od najvećih MMA trilogija u povijesti. Samo da podsjetimo, Cormier i Miočić svoj su prvi okršaj odradili upravo na International Fight Week 2018. godine, no tada to nije završilo najbolje po dotadašnjeg prvaka, Stipu Miočića.

Linker
19. travanj 2024 06:57