UFC

'Miočić je bolji od Cormiera u svemu osim hrvanja i vratit će pojas na UFC-u 241!'

Stipe Miočić i Daniel Cormier
Kako se bliži veliki revanš između Daniela Cormiera i Stipe Miočića mišljenja su podijeljena oko toga tko će pobijediti 17. kolovoza na UFC 241 priredbi u Anaheimu i kući se vratiti s pojasem UFC prvaka teške kategorije.

Lanjskog srpnja na UFC-u 226 Cormier je iznenadio najuspješnijeg prvaka u povijesti UFC-ove teške kategorije. Jedan udarac iz klinča u prvoj rundi poslao je Miočića u nokaut, a "DC" je uzeo pojas kojeg je borac i Clevelanda do tada obranio rekordna tri puta.

Uoči revanša, neki smatraju da će Cormier (inače neporažen kao teškaš) ponoviti uspjeh iz prvog meča i obraniti naslov dok drugi smatraju da će "Vatrogasac" ispraviti pogrešku i ovaj put pokazati kako je zaista bolji teškaš od aktualnog prvaka.

U nastavku možete pročitati neke od prognoza boraca i saznati kako oni vide novu borbu Cormiera i Miočića.

Anthony Smith: "To će biti sasvim drugačija borba. Stipe se vratio prebrzo nakon meča s Ngannouom i nije imao vremena da se pošteno oporavi. Cormier je vrhunski sportaš, ali Stipe je dobar, čovječe. Stvarno je jako dobar. Osim hrvanja, mislim da je Stipe bolji u svemu od Cormiera. Stipe se mora držati plana i ne smije postati emocionalan. Bio je malo frustriran u prvoj borbi i mislim da nije dovoljno poštovao Cormiera. Očito, Stipe je moj čovjek. Ali ako sam nepristran, koliko to mogu biti, mislim da će Stipe vratiti pojas."

Frankie Edgar: "Ne znam. Cormier ga je u prvom meču završio toliko brzo da je stoga teško reći može li to ponovno napraviti. Vidjet ćemo. Moram izabrati Cormiera, čisto zbog svega što je napravio u prošlosti, osobito u teškoj kategoriji."

Colby Covintgon: "Prvi put sam izabrao svog dečka Cormiera i definitivno ga biram i drugi put. On jednostavno ima druge brzine koje ti ostali borci nemaju. I dobar je u svim segmentima, zna hrvati, zna boksati, brz je, atletičan je i može raditi stvari koje drugi ne mogu. Mislim da će ponovno slaviti nokautom."

Gegard Mousasi: "Stipe je u prvom meču do trenutka kada je nokatuiran zapravo izgledao bolje od Cormiera. Možda ima bolju šansu za pobjedu. Ali Cormier je jako dobar. Stoga, ne znam. Šanse su 50-50."

Renato Moicano: "Izabrat ću Miočića jer je veći, a također ima dobro hrvanje. U prvom meču protiv Cormiera mu je išlo dobro sve dok ga ovaj nije pogodio u klinču. Ovaj put možda neće ponoviti istu pogrešku i biram Miočića."

Volkan Oezdemir: "Bit će to dobra borba. Mislim da će Cormier pobijediti. Doći će u borbu bolje pripremljen dok za Stipu mislim da će izgledati isto kao i prije. Znam da je Miočić snažan i s lakoćom je kontrolirao Cormiera uz kavez, ali i dalje vidim Cormiera kao boljeg hrvača."

Walt Harris: ""Biram pobjedu Cormiera u četvrtoj rundi. Iz jednostavnog razloga što on zna kako izgurati borbu do kraja. On je jako snalažljiv veteran. Mislim da će prve dvije runde poništiti ono što Miočić radi, a zatim će ga izmoriti i završiti u četvrtoj."

Linker
26. travanj 2024 10:46