UFC

Miočić ne vjeruje da Jonesa čeka lagan posao u teškoj: 'Ovdje su momci do 120 kilograma!'

Stipe Miočić i Jon Jones
 screenshot/YouTube
Stipe Miočić ne vjeruje da će Jon Jones u teškoj kategoriji imati lagan posao doći do vrha

Prije nekoliko dana, Francis Ngannou je otkrio kako smatra da bi Jon Jones mogao imati lagan posao u teškoj kategoriji, barem po pitanju borbi protiv većine boraca. Opaki nokauter smatra kako bi Jones brzinom, tehnikom i dužinom ekstremiteta mogao biti prevelik problem za borce koji su sporiji od onih s kojima se do sada susretao. Naravno, tu nije svrstao sebe.

S druge strane, Stipe Miočić razmišlja drugačije. On je u prvi plan stavio jednu karakteristiku teške kategorije koja Jonesu ne ide u prilog, a to je snaga boraca najviše UFC-ove divizije.

"Mi smo veliki momci s malim rukavicama. Potreban je samo jedan udarac, nebitno tko si i koliko jako ti udaraš, uvijek svatko može jednim udarcem završiti dolje. Pogledajte moju prvu borbu s Cormierom. Pogodio me svime što je mogao i nisam padao. Onda me pogodio udarcem koji nisam vidio i bilo je gotovo", rekao je Stipe u razgovoru s Marcom Raimondijem s ESPN-a.

"Ne vidim da će Jonesu biti lakše, posebno dok se moraš brinuti oko sve te težine. Ovo nije kategorija do 93 kilograma. Ovdje imaš momke do 120 kilograma koji osim toga ništa ne skidaju", još je dodao UFC prvak.

Ipak, smatra kako Jones posjeduje i ono što bi mu svakako trebalo biti velika prednost.

"On je sjajan tehničar i to mu definitivno ide u prilog. Raznovrstan je u onome što radi. U svaku borbu ulazi s odličnom taktikom. A to je jako dobra karakteristika", objasnio je.

No, i Stipe se dokazao kao sjajan taktičar. To se najbolje vidjelo u trećoj borbi protiv Cormiera te kad se prvi put sastao s Francisom Ngannouom. Prvi idući ispit će mu biti protiv Ngannoua tako nešto ponoviti, a onda bi mogao uslijediti okršaj s Jonesom. To bi bilo jedno fantastično taktičko nadmudrivanje.

Linker
20. travanj 2024 09:31