Miočić spreman postati najveći: 'Pobijedit ću ga, pružiti mu ruku i reći da je bilo pakleno vrijeme!'

Stipe Miočić izuzetno je fokusiran na pobjedu u borbi karijere, nebitno kojem će metodom ona doći

Preostalo je još samo nekoliko dana do najvažnije borbe u karijerama Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Borbe po čijem će se ishodu svakoga od njih najviše pamtiti i samim time borbe čiji je ulog ogroman. Miočić i Cormier poznaju se u dušu, budući da već dvije i pol godine svakodnevno razmišljaju jedan o drugom i sad je napokon došlo vrijeme da se to završi i obojica krenu svojim putem. Kakav će kojem biti taj put, odlučit će samo njihova međusobna borba. Borba za koju su obojica apsolutno spremni.

 

"Mislim kako sam ga jako dobro upoznao u tri godine. No, svaka borba je drugačija, svaka borba donosi nešto novo. On će ovog puta imati drugačiju taktiku, kao i ja. Radimo na tome kako što bolje razotkriti protivnikove slabosti i iskoristiti ih. To je ono što ja osobno radim. Kompetitivna sam osobe i volim natjecanje. No, sretan sam što će nakon ovoga sve biti gotovo. Trilogija je skoro pa završena", rekao je Miočić u razgovoru za MMA Fighting, dodavši:

"On je sjajan borac. Tip je koji ide prema naprijed i ne staje. Postoji razlog zašto je na vrhu. Strašan je borac i takav će sigurno biti u subotu navečer. Ja sam srećom spreman na to!"

Već prva borba bila mu je važna lekcija, a kaže kako na isti način gleda na drugu, budući da je u njoj izgubio prve dvije runde i time se doveo u probleme. Smatra kako se tako nešto neće ponoviti.

"Osjećao sam da, posebno jer je u pitanju revanš, moram startati sporije, sve do treće runde. Tada sam se zapravo počeo kretati na pravi način. Mislim da sam tada prvi put u životu sporije ušao u borbu, no ipak sam je uspio završiti. Nadam se da ću uspjeti to ponoviti. Samo ovog puta ne smijem biti idiot koji će sporo startati. Trebam raditi ono što radim najbolje i ne smijem zaboraviti sve što sam radio ranije. Drži ruke gore i radi ono što su ti treneri isplanirali kroz proteklih deset tjedana. Onda ću biti dobar. Trebam samo ja biti taj koji će napasti njega i bit će sve u redu", najavio je drugačiji pristup borbi. Zapravo, kroz ovo što Stipe govori, čini se da bismo mogli gledati kombinaciju otvaranja prve borbe, s onim što je radio od treće runde druge borbe nadalje.

Cormier bi ovog puta mogao više hrvati, no tog se Stipe ne boji. On je također odličan hrvač koji je spreman odgovoriti, no čini se kako je više nego na obrani od rušenja radio na tome kako se, ako već završi na podu, što prije ustati na noge.

"Imam potrebno samopouzdanje. Radili smo na svemu. Borba na nogama, borba na podu, hrvanje, jiu-jitsu, uistinu smo sve pokrili. Ako me uspije srušiti, nema problema, brzo ću se ustati", jasan je plan teškaškog prvaka svijeta, koji je uvjeren kako nakon ove borbe neće biti sumnje i da je najbolji teškaš ikad:

"Definitivno, pobjednik ove borbe će biti najveći teškaš svih vremena. Nažalost po njega, to ću biti ja."

Što se tiče metode kojom namjerava doći do pobjede, naravno da bi Stipe volio završiti borbu što prije.

"Nokaut je svakako najbolji način za pobijediti ga. Završiti posao što prije i izađi neoštećen. Ja ću svakako ići na nokaut, no ako borba ode na pet rundi, nije mi važno. Spreman sam uzeti pobjedu i to je jedino bitno", nastavio je samopouzdano, da bi se samo još kratko osvrnuo da odnos njega i Cormiera. Isti je u početku bio prijateljski, da bi s vremenom to ipak postalo drugačije te je, posebno prije druge borbe, palo i puno teških riječi s obje strane.

"Ja osobno nemam ništa protiv njega. Pobijedit ću ga, staviti pojas oko pasa i definitivno ću mu pružiti ruku te reći kako je ovo bilo jedno pakleno dobro vrijeme", rekao je još Stipe, za kojeg se čini kako nakon ove borbe namjerava stati na loptu. On i Cormier su veliki sportaši pa bi bilo najbolje kad bi se nakon borbe, kakvim god ona ishodom završi, tako i ponijeli.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!