UFC

Miočića ne zanima treća s Cormierom: 'Hoću Tysona Furyja! Može MMA, može i boks!'

Stipe Miočić
 Instagram
Stipe Miočić želi se okušati protiv Tysona Furyja. I to mu nije u igri samo opcija MMA borbe, nego mu se čak još više sviđa eventualni susret u boksačkom ringu.

Tijekom gostovanja u showu Ariela Helwanija, Stipe Miočić otvoreno je priznao kako treća borba protiv Daniela Cormiera nije ono što ga u ovom trenutku privlači. Zapravo, puno više ga je zaintrigirao potencijalni dolazak Tysona Furyja u MMA vode i neporažena teškaška superzvijezda ono je što ga u ovom trenutno najviše zanima.

"Vidio sam da nam se Tyson Fury želi pridružiti, a ja volim nove izazove. Što se tiče Cormiera, nisam ga dobio na sreću, prebio sam ga. Čestitam mu za našu prvu borbu, no u njoj me pogodio udarcem u prvoj rundi. Puno stvari mi je nakon toga prolazio kroz glavu, ali nemam nikakve isprike, pobijedio me. Drugu borbu sam ja pobijedio i to mi nitko ne može osporiti. Nisam imao sreće nego sam ga odradio", rekao je Miočić nešto o Cormieru i tome zbog čega ga trenutno ne zanima treća borba.

Osim toga, Miočić je otkrio kako je bio na operaciji oka, nakon čega vjerojatno nema ambiciju još jednom se u skorije vrijeme susresti s Danielovim prstima. Naime, u obje borbe došlo je do ubadanja u oči. Mnogi smatraju kako je u prvoj to omelo Stipu i izbacilo ga iz ritma, dok je u drugoj ipak uspio prijeći preko toga, ali na kraju ga je to natjeralo na pauzu.

Zbog svega toga, Fury mu zvuči kao puno zanimljivija opcija, a čak bi prihvatio i opciju susreta u boksačkom ringu.

"On je talentiran borac, tako da nema sumnje da bi na nogama bio jako opasan. Ako se želi boriti u Octagonu, itekako ću biti zainteresiran za to. No, ušao bih s njim i u ring, ja obožavam boksati i volio bih boksati protiv njega. On je sjajan borac, osim toga je i super tip te mislim da bismo pružili pravi show. Boks me čak više intrigira jer bi to bilo nešto novo, nešto drugačije. U MMA-u moraš misliti na različite stvari, u boksu si na nogama i znaš što trebaš raditi, otvoreno se potući", objasnio je Stipe što ga privlači u "slatkoj znanosti".

Stipe neće biti u stanju nastupiti još neko vrijeme, budući da se oporavlja od spomenute operacije. Kad povratak dođe na red, bit će zanimljivo vidjeti koje su mu opcije. UFC će svakako pokušati organizirati treću borbu protiv Cormiera, posebno jer automatsko uskakanje Furyja u borbu protiv Stipe nije realno. No, od strane Stipinih predstavnika, svakako će se pojaviti i opcija Jona Jonesa.

Linker
19. travanj 2024 20:40