UFC

Miočićev trener ekskluzivno za FS: 'Ovo je veliko olakšanje, sad cijeli svijet zna što smo mi znali cijelo vrijeme'

Team Miočić
 Jim Walter/Instagram
Povodom povratka UFC pojasa prvaka teške kategorije u Cleveland, odnosno u dom Stipe Miočića, porazgovarali smo s jednom od osoba najzaslužnijih za to. Alex Cooper glavni je Stipin trener boksa i čovjek koji je rame uz rame sa Stipom prošao kroz cijelu njegovu dosadašnju UFC karijeru.

Alex "Diddy" Cooper čovjek je zaslužan za boks Stipe Miočića. Zapravo, za njegov boks unutar MMA karijere. Ako ste imalo dali pažnju popratnim materijalima UFC 241 priredbe, ali i ranijih priredbi na kojima je nastupao Stipe, niste mogli ne primijetiti visokog simpatičnog momka, istog onog koji Stipi na otvorenom treningu drži fokusere. Izgled vjerojatno vara, jer nikad ne biste pretpostavili kako se radi o vrhunskom boksačkom treneru. Čovjeku koji zapravo najviše radi sa Stipom Miočićem od svih trenera u Strong Style dvorani.

Kao takav, Alex je bio savršen sugovornik po pitanju toga kako su cijeli proces proživljali oni najbliži Stipi. Oni koji su se u srpnju prošle godine osjećali možda i lošije od Stipe, jer kad si ti zadužen za nečiju pripremu i rezultat, neuspjeh ti pada još teže. No, isto tako su isti ti ljudi sad dobili savršenu nagradu za sve što su uložili u Stipu Miočića i što su s njim prošli. Ekskluzivno smo porazgovarali s ovim sjajnim trenerom, a prvo što nas je zanimalo bila je atmosfera u kampu tijekom prošlih godinu dana i tijekom cijele "Brock Lesnar" situacije. Zapravo, koliko je neizvjesnost oko revanša utjecala na sve?

"Atmosfera u dvorani nije puno odstupala od uobičajene. Dogovorili smo se da ćemo samo nastaviti raditi na tome da svakim danom budemo sve bolji. Cijeli tim imao je vjeru u to da će do revanša na kraju doći", odgovorio je Alex na prvo pitanje, nakon čega smo ga upitali koliko je puta pogledao prvu borbu. Odgovor nije iznenadio: "Ne bih mogao izbrojati. Svaki detalj te borbe znam napamet."

Stipe je prvu borbu otvorio puno bolje od ove u kojoj je vratio titulu. Do udarca koji ga je nokautirao je statistički bio bolji borac, dok je ovog puta prvih deset minuta borbe uvjerljivo izgubio. Iz tog se da pretpostaviti kako su pripreme ovog puta bile drugačije.

"Ne, nismo puno toga mijenjali u smislu samog kampa. Tek neke taktičke stvari, no nismo napravili sad nikakve lude promjene", otkrio je, a onda je otkrio i kakav je tijekom kampa bio Stipe. Do konačnog ugovaranja borbe držao se mirno i staloženo, a onda je kulminiralo.

"On je uvijek motiviran i ustrajan jer je jednostavno takva osoba, uvijek teži najboljem. No, ovaj kamp bio je nešto drugo. Takvim ga još nikad nismo vidjeli."

Ono o čemu se najviše priča su udarci u tijelo koji su Cormiera izbacili iz balansa i okrenuli borbu na Miočićevu stranu. Vrlo brzo nakon njih borba je bila gotova. Dana White je onog tko je to osmislio nazvao genijalcem, no Alex nije htio previše o tome i kako je to toga došlo.

"Bila je to tek obična prilagodba ovisna o tome kako se borba odvijala", rekao je, da bismo se onda okrenuli onom najvažnijem. Riječ je o osjećaju koji se pojavio nakon što je sudac Herb Dean uskočio i prekinuo borbu. Svi mi osjetili smo nešto posebno, ali to je vjerojatno neusporedivo s onim što su osjetili u kutu.

"Bilo je to jedno neopisivo olakšanje. Cijeli naš tim je znao da je Stipe bolji borac i to smo htjeli pokazati cijelom svijetu. Stipe je jedan nevjerojatan šampion!"

Morali smo se okrenuti i Aleksi Camuru, novom članu UFC-a iz Strong Style dvorane. Borac porijeklom iz Srbije namjerava održati veliku povezanost s ovom regijom, što je vrlo bitno jer mu svi prognoziraju veliku karijeru.

"Čovječe, Lexi je netko koga bi svi trebali gledati. Još uvijek je mlad u ovom sportu, no u Stipi ima sjajnog mentora, teško da može imati bolje. Stipe je najbolja osobe za tako nešto. On već godinama kroz rad sa Stipom skuplja iskustvo i samo nebo mu je granica", pohvalio je svog pulena, kojem je također glavni boksački trener i kojem je bio u kutu tijekom njegove najvažnije borbe do sada. One kojom je izborio UFC ugovor.

Posljednje pitanje mogao je očekivati. Hoće li Stipe biti spreman za treću borbu protiv Cormiera, odnosno je li mu to zanimljiva opcija?

"Ta odluka je potpuno na njemu i mi ćemo ga podržati što god on odlučio", najavio nam je trener za kojeg ne sumnjamo kako će sa Stipom postići još mnoge velike rezultate.

Što se tiče UFC-a, Alex će već 14. rujna biti u kanadskom Vancouveru gdje će biti u kutu drugom Stipinom glavnom sparing parteru, Jeffu Hughesu. On se tamo bori protiv povratnika borbama, Todda Duffeeja.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Sup Haters?

Objavu dijeli Alex "Al Diddy" Cooper (@bigaldiddy)

Linker
24. travanj 2024 21:59