UFC

MMAJunkie sastavio listu 10 najdominantnijih MMA boraca desetljeća: Izostavili Stipu!

Jon Jones
 Screenshot/Youtube
Ugledni američki borilački portal MMAJunkie, je povodom kraja godine, ali i kraja desetljeća, odlučio sastaviti listu 10 najboljih MMA boraca prema izboru svojih novinara.

Na prvo mjesto se pozicionirao aktualni UFC šampion u poluteškoj diviziji Jon Jones. Sasvim su jasni razlozi ovako visokog plasmana ovog fenomenalnog borca s obzirom da je "Bones" zaista neprikosnoven u Octagonu već godinama. Izvan kaveza bi se već moglo razgovarati je li možda mogao bolje i pametnije...

Danas član ONE Championshipa, a još donedavno dio UFC-a, Demetrious Johnson, je upao na drugo mjesto. "Mighty Mouse" je bio nevjerojatno dominantan u svojoj muha kategoriji, da bi u konačnici izgubio titulu od Henryja Cejuda i potom napustio organizaciju.

Iza Johnsona je Daniel Cormier na trećoj poziciji, dok TOP 5 još čine GSP i Conor McGregor. Slijede dvije borkinje; aktualna dvostruka UFC prvakinja Amanda Nunes i najveća ženska superzvijezda koja se do sada pojavila u ovom sportu - Ronda Rousey. "Rowdy" se nakon katastrofalnog kraja karijere preselila u WWE gdje joj ide prilično dobro.

Na osmu pozicijiu se smjestio aktualni UFC-ov prvak u lakoj diviziji Khabib Nurmagomedov, dok su iza njega dva bivša kralja perolake kategorije Jose Aldo i Max Holloway. Njih dvojica zatvaraju ovaj TOP 10.

Nevjerojatno je da na popisu nema Stipe Miočića, koji je definitivno najdominatniji UFC teškaš posljednjeg desetljeća. Ne samo da je najprije očistio diviziju i u konačnici postao prvak. On je nakon stupanja na tron kraljevske divizije rekordan broj puta branio svoj pojas, izgubio ga i onda ponovno vratio protiv Cormiera (trećeg na listi). Teško je zaista objasniti kako Miočić nije upao na ovaj popis, baš kao niti Tyron Woodley, koji je dugo vremena kraljevao velterom.

MMAJunkie TOP 10:

1. Jon Jones

2. Demetrious Johnson

3. Daniel Cormier

4. Georges St-Pierre

5. Conor McGregor

6. Amanda Nunes

7. Ronda Rousey

8. Khabib Nurmagomedov

9. Jose Aldo

10. Max Holloway

Linker
25. travanj 2024 10:59