UFC

'Monstruozni' brazilski teškaš pao na doping testu prije debija za UFC!

Giacomo Lemos
 Ilustracija
30-godišnji brazilski MMA borac Giacomo Lemos ili punim imenom Giacomo Y Frederico Salvador de Lemos, je prihvatio dvogodišnju suspenziju radi pada na doping testu, na svojim je stranicama objavila USADA. Tako će ovaj teškaš iz Brazila morati pričekati svoj debi za UFC jer još uvijek nije iskusio izazov Octagon.

Prema priopćenju na USADA-inim stranicama, Lemos je pao na zabranjenu supstancu drostanolone i njegove metabolite. Pozitivan je bio uzorak koji su službenici ove anti-dopinške agencije uzeli 9. srpnja. Drostanolone je suspstanca koja spada u skupinu anaboličkih steroida i kao takva je zabranjena i od strane USADA-e i od strane WADA-e.

Nakon što je obaviješten o padu na doping testu Brazilac, koji u karijeri ima 6-0, je prihvatio krivnju te je dobio dvije godine suspenzije. Posljednji nastup je odradio 8. travnja na AFC 11 priredbi. Tada je svladao Jun Soo Lima tehničkim nokautom u drugoj rundi. Dapače svih šest dosadašnjih pobjeda je ubilježio prekidom i trebao je biti zanimljivo pojačanje za tešku kategoriju UFC-a.

Linker
18. travanj 2024 23:59