UFC

Najbolji jiu-jitsu umjetnik u MMA-u ugovorio svoju novu UFC borbu

Oliveira vs. Miller
 screenshot/UFC
Idućeg mjeseca po svoju šestu UFC pobjedu u nizu krenut će jedan od najatraktivnijih boraca svijeta i najubojitiji grappler u UFC povijesti, Charles Oliveira. Ugovorena mu je borba za UFC Fight Night 164 koji se održava u Sao Paulu, a tamo ga čeka Jared Gordon.

Prije svega ovo je podosta veliko iznenađenje po pitanju protivnika za 29-godišnjeg Oliveiru (27-8, 15-8, 1NC UFC). U pitanju je jedan od aktivnijih boraca u promociji kojeg je niz od pet pobjeda (sve upisao prekidom) doveo na 12. mjesto ljestvice lake kategorije. Očekivano je bilo da će mu namijeniti protivnika preko kojeg bi napao Top 10 kategorije, tako nešto je i sam tražio, no dobio je potpuno suprotno.

Jared Gordon (15-3, 3-2 UFC) niti je rangiran borac niti je netko koga se može smatrati velikim potencijalom. Zapravo, njegovih pet dosadašnjih UFC nastupa prošlo je podosta neprimjetno, uključujući i jedini ovogodišnji, kad je u lipnju sudačkom odlukom bio bolji od Dana Moreta. Time je prekinuo niz od dva poraza. Teško je zaključiti kojom su se logikom UFC-ovi matchmakeri vodili pri ugovaranju ove borbe.

U svakom slučaju, Oliveira će svoju šestu borbu u samo 17 mjeseci razmaka odraditi protiv gore spomenutog Gordona i nema sumnje kako će u startu biti veliki favorit. Inače, radi se o borcu koji ima najviše pobjeda prisiljavanjem na predaju u povijesti UFC-a (13), drugi je po broju pobjeda prekidom ukupno iza Donalda Cerronea, u samom vrhu je po zarađenim bonusima (14) te ima najviše bonusa za izvedbu večeri (8). Osim toga, ostvario je pobjedu na najviše različitih načina, odnosno tehnika u povijesti UFC-a i teško je neku nazvati atraktivnijom od druge. Za pretpostaviti je kako UFC nema ništa protiv da još više popravi te brojke te da tek onda pokuša napasti nekoga iz vrha.

UFC Fight Night 164 na kojem će se ova borba održati na rasporedu je 16. studenog u Sao Paulu, a predvodi ga borba poluteške kategorije između Ronalda "Jacarea" Souze i Jana Blachowicza.

Linker
22. travanj 2024 10:55