UFC

Nakon 2019. bez borbe, Ponzinibbio najavljuje: 'U 2020. godini osvojit ću titulu!'

Santiago Ponzinibbio
 Instagram
Uskoro bi se u Octagon napokon trebao vratiti Santiago Ponzinibbio. Nakon što se cijelu 2019. godinu borio s bakterijom, jedan od najboljih svjetskih velteraša spreman je nastaviti put prema vrhu tamo gdje je stao.

33-godišnji Santiago Ponzinibbio (27-3, 9-2 UFC) nalazi se u nizu od sedam pobjeda i gledao je prema samom UFC-ovom vrhu u trenutku kad je posljednji put nastupio. Bilo je to u studenom 2017. godine, kad je u svojoj domovini nokautom slavio protiv Neila Magnyja. Nakon najveće pobjede svoje karijere imao je otvoren put prema još većim borbama, no onda se dogodila bolest zbog koje je već 14 mjeseci izvan pogona. No, dobre vijesti su stigle, "Boa Gente" će uskoro ponovno zakoračiti u borilište s nadom da nastavi tamo gdje je stao.

"Želim se vratiti što prije i boriti se za pojas. Moj plan je u 2020. godini boriti se tri puta, a unutar toga bi trebala biti borba za pojas", rekao je, u razgovoru za MMA Fighting, Argentinac koji se cijelu prošlu godinu borio s bakterijom, o kojoj je rekao: "Bakterije su komplicirana stvar i poprilično su uništile moj imunološki sustav. Nije kao ozljeda koljena nakon koje prođeš operaciju i znaš koliko će ti trebati za oporavak. To je jedan potpuno drugačiji i jako kompleksan svijet."

Ponzinibbio je tijekom prošle godine dobivao od UFC-a dobre ponude za borbu, no liječnici su mu savjetovali kako još nije vrijeme za prihvatiti ih. Tako je ostao i bez mjesta na UFC-ovom poretku velter kategorije, no promocija mu je uklanjanje i najavila uz obećanje kako će mu vratiti njegovu Top 10 poziciju čim bude imao ugovorenu borbu. To bi moglo doći uskoro.

"Da mogu birati, sutra bih se borio protiv prvaka ili barem protiv Top 5 borca, no u Top 5 trenutno nemam opcija. Mogao bih se u srpnju boriti protiv pobjednika borbe Woodleya i Edwardsa, a protiv Covingtona ne mogu jer ima slomljenu vilicu. Masvidal ima druge opcija, a Maia ugovorenu borbu. Michael Chiesa je dobra opcija, on je baš nedavno upisao sjajnu pobjedu. Tu je i Robbie Lawler, sve ovisi o tome kad je tko u mogućnosti boriti se. Uključujući Ultimate Fighter, imam 15 borbi od kojih sam u 13 pobijedio i nikad nisam bio u dosadnoj borbi", objasnio je svoje viđenje situacije.

Ponzinibbio je 21 od svojih 27 pobjeda upisao prekidom, a u UFC-u su bolji od njega bili tek borci koji više niti nisu dio promocije. Radi se o Lorenzu Larkinu i Ryanu LaFlareu, a bilo je to na samom početku UFC karijere pobjednika druge sezone brazilskog Ultimate Fightera.

Linker
16. travanj 2024 19:39