UFC

Napokon prava prilika za Vettorija, čeka ga veliki Jacare

Marvin Vettori i Ronaldo Souza
 screenshot
UFC 256 program doživio je jednu promjenu, Omarija Akhmedova zamijenit će Ronaldo 'Jacare' Souza

Ponekad nesretne okolnosti nekim borcima stvore bolje prilike nego što su bile one prvobitno planirane. Tako se nešto u ovom slučaju može reći za Marvina Vettorija (15-3-1, 5-2-1 UFC), 27-godišnjeg talijanskog borca UFC-ove srednje kategorije, ujedno plasiranog na 14. mjestu službene ljestvice izazivača. On je za UFC 256 priredbu imao planiran revanš protiv Omarija Akhmedova, no to se sad promijenilo tako da će umjesto toga imati veliku priliku za značajan rezultat.

Naime, Akhmedov je bio prisiljen otkazati spomenutu borbu te će na njegovo mjesto uskočiti po mnogima najbolji borac koji se nije dobio priliku boriti za UFC titulu, 40-godišnji Ronaldo 'Jacare' Souza (26-8, 9-5 UFC). Nažalost, gledajući na trenutnu formu, uz Jacarea će vjerojatno i na kraju karijere ostati gore navedeni status, no riječ o još uvijek vrlo opasnom te kvalitetnom borcu. Također, riječ je o velikom imenu preko kojeg je moguće napraviti veliki korak prema ostvarenju ambicija, a one Vettorijeve su šampionske.

Talijan je trenutno unutar niza od tri pobjede, koje su uslijedila nakon tijesnog poraza od Israela Adesanye. Vettori je zapravo borac koji je do sada bio najbliže pobjedi protiv neporaženog UFC prvaka srednje kategorije. Tu borbu izgubio je podijeljenom odlukom sudaca, odnosno jedan je sudac čak bodovao u njegovu korist. Protiv Akhmedova se borio jednu borbu prije toga te je istu završio bez pobjednika pa je iz tog razloga UFC imao plan organizirati revanš, koji se ovako ipak neće dogoditi.

Souza je nedavno ispao sa spomenute ljestvice, budući da se planirao preseliti u polutešku kategoriju. Tamo je odradio jednu borbu u kojoj je poražen protiv Jana Blachowicza te je odustao od spomenute namjere. To mu je bio drugi poraz u nizu, jer je borbu ranije bolji od njega bio i Jack Hermansson. No, unatoč tome, pobjeda nad Jacareom u ovim je okolnosti vrijedna možda i Top 10 pozicije. Tako da je pred Vettorijem najveća prilika do sada.

UFC 256 posljednja je UFC-ova PPV priredba u ovoj godini, a održava se 12. prosinca u APEX kompleksu. Nedavno je ostala bez planirane glavne borbe između Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa te se trenutno čeka odluka hoće li se dogovoriti neka nova borba ili će "main event" status preuzeti Amanda Nunes i Megan Anderson.

Linker
19. travanj 2024 01:51