UFC

Nate Diaz objavom zbunio fanove: 'Dan Hooker je broj 1 velteraš u ovom trenutku!'

Nate Diaz
 Jason Silva / AGIF/AFP
Jedan 'tvit' Natea Diaza doveo je do raznih komentara MMA fanova i boraca

Nate Diaz nije se borio od studenog prošle godine i poraza od Jorgea Masvidala, a trenutno ne postoje realne pretpostavke kad bismo ga mogli ponovno gledati u Octagonu. No, s vremena na vrijeme on dođe do pažnje MMA fanova i medija nekim svojim objavama na društvenim mrežama, većinom na Twitteru. Kako one u pravilu sadrže malo ili minimalno teksta, nekad je teško shvatiti što je on htio reći.

Tako je ovog vikenda postavio snimku pobjede Dana Hookera nad Gilbertom Burnsom. "Hangman" je istu upisao u srpnju 2018. godine na UFC 226 priredbi, nokautom sredinom prve runde. Diaz već neko vrijeme otvoreno izražava mišljenje kako Burns je zaslužuje borbu za titulu te kako je njegov status izazivača dokaz da je divizija u problemima.

U međuvremenu se javio Hookerov timski kolega, Israel Adesanya, koji je komentirao kako je to bila sjajna borba, da bi Diaz odmah odlučio citirati njegov komentar uz dodatak:

"Tvoj momak je trenutno broj 1 velteraš na svijetu."

Naravno, Hooker do sada nikad nije nastupio u velteru nego u perolakoj i lakoj kategoriji, čiji je u posljednje vrijeme član te dio Top 10 poretka. Za pretpostaviti je kako Diaz pobjedu nad Burnsom smatra dovoljnom za navesti tako nešto. To što se ona dogodila u lakoj kategoriji i što vjerojatno nije provjerio rang ljestvicu veltera, gdje je prvo mjesto ponovno preuzeo Colby Covington, Diazu zapravo ništa ne predstavlja.

Je li ovo trebala biti prozivka Hookera ili samo pokušaj omalovažanja Burnsa? Uistinu je teško zaključiti, ipak je to Nate Diaz.

Linker
20. travanj 2024 13:09