UFC

'Ne dajte tom tipu borbu za zagrijavanje, tu sam i spreman sam'

Dos Anjos vs. McGregor
 screenshot/Youtube
Još jedan borac ponudio se UFC-u kao potencijalni protivnik Conora McGregora. Ovaj protivnik zanimljiv je iz razloga što se radi o borcu s kojim Irac ima povijest. To je Rafael Dos Anjos, koji se protiv McGregora trebao boriti prije tri i pol godine na UFC 196 priredbi, no ozlijedio se. Ta je ozljeda zapravo dovela do niza događaja i okolnosti bez kojih UFC ne bi bio ono što je danas.

Rafael Dos Anjos bio je UFC-ov prvak lake kategorije u trenucima kad je promocija odlučila Conora McGregoru dati priliku napasti tu titulu. Njihova borba ugovorena je za UFC 196 priredbu i 5. ožujka 2016. godine. Sama promocija borbe bila je žestoko, rečeno je jako puno stvari, a s jedne od konferencija za medije pamtimo i onaj sad već legendarni Conorov "El Chapo" imidž. No, samo dva tjedna prije borbe, Dos Anjos se ozlijedio. Osim što je Conor tad izašao s još jednom od svojih najpoznatijih izjava, kako je Dos Anjos slomio vaginu, ta ozljeda dovela je do slijeda događaja koji su u potpunosti utjecali na današnji UFC.

Umjesto Dos Anjosa uskočio je Nate Diaz te savladao Conora, nakon čega je odrađen njihov veliki revanš. Dos Anjos se vratio ljeta iste godine, kad je izgubio titulu od Eddieja Alvareza, koji je u studenom iste godine bez nje ostao u sudaru s Conorom. Conor je nakon toga otišao boksati s Floydom Mayweather i tako dalje. Sve to dogodilo se zbog ozljede Dos Anjosa i mnogi smatraju kako mu Nate Diaz za to treba biti doživotno zahvalan, jer je u samo nekoliko mjeseci zaradio toliko novaca za koliko se nije moglo vjerovati da bi ikad uspio. Sve od tada, tema McGregora i Dos Anjosa nije postojala.

No, sad je Dos Anjos odlučio spomenuti ju putem Instagrama, i to u trenucima kad se glasno priča o McGregorovom povratku i borbi u siječnju iduće godine. Trenutno je najizglednije kako će mu protivnik biti Donald Cerrone, no Dos Anjos smatra kako tako nešto nije potrebno, odnosno da bi to McGregoru bila borba za zagrijavanje. Borac koji je tog istog Cerronea dva puta savladao bi volio preuzeti njegovu poziciju.

"Nemojte dati ovom tipu borbu za zagrijavanje, dajte mu pravog izazivačica do 70, 76 i 77 kilograma. Ja sam tu i apsolutno sam spreman", napisao je Dos Anjos uz podjelu fotografije njihovog sučeljavanja. Dos Anjos od početka 2017. godine nastupa u velter kategoriji, gdje je upisao četiri pobjede i tri poraza, no konstantno je pri samom vrhu službenog poretka, a i borio se protiv Colbyja Covingtona za privremenu titulu. No, više puta je naglasio kako se za pravu ponudu spreman ponovno spustiti u kategoriju čiji je bio prvak. Borba protiv McGregora bila bi upravo to.

Linker
26. travanj 2024 20:28