UFC

'Ne predviđam prekid, predviđam rat na pet rundi'

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson
 Screenshot (YouTube/ Ilustracija)
UFC 249 trebao bi nam, ako sve prođe prema planu, donijeti jedan od najiščekivanijih mečeva u novijoj povijesti UFC-a. Barclays Centar u Brooklynu rezerviran je za 18. travnja i tog bi datuma trebao ugostiti veliki okršaj Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona.

Za mnoge MMA stručnjake i fanove je upravo 'El Cucuy' najteži mogući ispit za neporaženog prvaka lake kategorije. U moru raznih analiza ovog sjajnog meča neki će uz Fergusonovu raznovrsnost kao još jednog njegovog aduta istaknuti kondiciju.

Khabibov trener Javier Mendez ne vidi u tome problem. Naime, on smatra kako mu prvak može odgovoriti i u tom segmentu.

"I Khabib je kardio mašina. Stoga, u čemu je problem? Da, ispred sebe će imati lika koji će biti tamo u petoj rundi. I? Khabib će također biti tamo u petoj rundi", rekao je Mendez za AKA Fight News YouTube kanal.

Pala je uskoro i Mendezova prognoza velikog dvoboja. Iako će danas mnogi treneri u najavama govoriti o laganim pobjedama prekidom, Javier nije otišao u tom smjeru. Zašto? Jer očito previše respektira Tonyja, a to nas nimalo ne čudi s obzirom na to da znamo o kakvoj je 'zvijeri' riječ.

"Ne predviđam prekid, predviđam rat na pet rundi. Očekujem odluku nakon pet rundi, ali očekujem i razbijanje. To je moja prognoza i za to smo u mojoj glavi spremni. Ali da bismo to postigli, moramo se pripremiti za najtežu osobu s kojom smo se dosad suočili, a to je Tony. Treba ga respektirati, kako bi ga mogli prebiti. Ako budemo bez poštovanja prema njemu, onda smo mi ti koji ćemo se loše provesti. A što se tiče ove priče o kondiciji, kad je to Khabib bio umoran?" - zaključi oje Mendez.

Nurmagomedovu će ovo, podsjetimo, biti prvi nastup nakon što je u rujnu prošle godine ugušio Dustina Poiriera za svoju 28. pobjedu iz isto toliko nastupa. S druge strane, Fergusona nismo gledali još od lipnja 2019. kada je svladao Donalda Cerronea. Bio je to njegov 12. uzastopni trijumf.

Kakav nas samo meč čeka...

Linker
25. travanj 2024 14:11