UFC

Ne žure svi u Octagon! Chiesa zbog niza problema ne želi meč u ovakvoj situaciji: 'Imam dvije opcije...'

Michael Chiesa
 Instagram
Možda je većinu boraca oduševio UFC-ov nastavak sezone, ali Michael Chiesa nije jedan od onih koji se namjeravaju boriti u trenucima dok je svijet još uvijek talac koronavirusa.

Iako su diljem svijeta još uvijek paralizirana sportska događanja, UFC sa svojim programom nastavlja već 9. svibnja kada se u Jacksonvilleu održava UFC 249 priredba, a nedugo nakon nje slijede još dva eventa na istoj lokaciji (13.5. i 16.5.).

Sjajna je to vijest za mnoge borce koji su jedva dočekali povratak akcije, no jedan od najboljih UFC-ovih velteraša ne dijeli njihovu euforiju.

Naime, Michael Chiesa preko Instagrama je jasno dao do znanja da se nema namjeru boriti sve dok ne bude u mogućnosti pravilno trenirati.

Objašnjenje pobjednika 15. sezone The Ultimate Fightera prenosimo vam u nastavku članka.

"Kada ću se ponovno boriti? Pitanje je koje se većini boraca redovito postavlja. Nakon najveće pobjede u karijeri najviše se želim vratiti u Octagon. Nastup u praznoj areni čak bi mi išao u korist nakon onog razdoblja provedenog u TUF-u. Ne brinem se oko natjecanja u jednom takvom okruženju, ali me koči sama priprema. Dvorane su zatvorene, trening partnere je teško pronaći, a treneri i timski kolege čine ono što je najbolje kako bi zaštitili zdravlje svojih obitelji. Sve su to stvari s kojima se 110 posto suosjećam. Povrh svega, iza kulisa postoje i drugi problemi o kojima je bolje da ne pričam. Znam da mnogi borci pred sobom imaju iste izazove u organizaciji trening kampa. Naravno, postoje ljudi koji imaju dovoljno resursa da si to omoguće, ali, nažalost, ja nisam jedan od njih", objašnjava Chiesa.

"U konačnici imam dvije opcije. Prva je ta da nastavim raditi ono što već radim kako bih ostao u formi te da se strpim i pričekam dan kada će se ukinuti razna ograničenja. Druga je da donesem neke odluke i poteze koji će me dovesti u poziciju u kojoj ću se uvjeriti da se mogu pravilno spremiti za meč. Napomenuo bih i da moje stajalište oko toga s kime ću se boriti u idućem nastupu ostaje isto - to mora biti netko tko je rangiran ispred mene. A zbog poštovanja prema borcima s tog kratkog popisa, ali i zbog želja moje obitelji, ne želim se pojavljivati dok ne budem na najvišoj mogućoj razini. Nadam se da ću se vratiti čim prije i već proaktivno sam tražim rješenja. Nadam se da se svi pazite i čuvate svoje zdravlje. Bog vas blagoslovio", napisao je 'Maverick' na Instagramu.

Chiesa je, podsjetimo, od prelaska u velter ostvario maksimalni učinak s tri pobjede iz tri nastupa. Ona posljednja najveća je u njegovoj karijeri i ostvarena je protiv bivšeg prvaka iz lake kategorije - Rafaela dos Anjosa.

U nastavku članka možete provjeriti kako izgleda ranking u velter kategoriji te samim time iz toga zaključiti tko, prema Chiesi, dolazi u obzir kada pričamo o njegovom idućem suparniku.

Screenshot (UFC)
UFC-ov ranking u velter kategoriji

Linker
25. travanj 2024 18:26