UFC

Ngannou otvoreno izrazio želju uskočiti protiv Volkova

Francis Ngannou
 screenshot/Youtube
Junior Dos Santos danas je otkazao nastup u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 163, koji se 9. studenog održava u Moskvi. Čim se to dogodilo, kao njegova zamjena u borbi protiv Alexandra Volkova počeo se spominjati Francis Ngannou. Sad je Kamerunac takvu ambiciju izrazio i osobno.

Alexander Volkov svakako će ostati dio glavne borbe UFC Fight Night 163, no na UFC-u je misija pronaći mu prigodnog protivnika. Junior Dos Santos u ovim je okolnostima bio savršen izbor, no nakon njegove ozljede samo 18 dana prije borbe, morat će se matchmakeri zadovoljiti s onim što je na raspolaganju. Srećom po njih, među njima je jedno i više zanimljivo ime, borac koji zapravo očajnički traži još jedan ovogodišnji nastup. Riječ je o nominalno drugom izazivaču kategorije, Francisu Ngannou.

Kamerunca se zapravo kao glavnu opciju krenulo spominjati čim je vijest o Dos Santosovom otkazivanju izašla u javnost. On je prije samo nekoliko dana izrazio nezadovoljstvo svojom situacijom u kojoj ne može dobiti borbu. Tako da ne treba nikoga čuditi što Moskvu vidi kao pravu priliku za sebe.

"UFC Moskva za 18 dana?", upitao je Ngannou svoje pratitelje na Twitteru, time jasno davši do znanja kako ga borba protiv najboljeg ruskog teškaša itekako zanima.

Francis se trenutno nalazi unutar niza od tri pobjede i s pravom se nadao novoj prilici za napad na titulu prvaka. No, situacija u kojoj će se vjerojatno organizirati treća borba Miočića i Cormiera dovela ga je u nezgodan položaj. Zbog toga je otkrio kako je spreman uskočiti u borbu protiv bilo kojeg Top 10 borca. Alexander Volkov odgovara svim njegovim kriterijima.

Linker
18. travanj 2024 21:40